Δευτέρα, 8 Αυγούστου, 2022

6 τροφές κατά της γήρανσης

Βάλε στη διατροφή σου αυτές τις αντιγηραντικές τροφές για να φαίνεσαι νεότερη.

Μπορεί να μην υπάρχει διατροφή που θα μας κάνει να δείχνουμε ξανά σαν να είμαστε 17 χρονών, υπάρχουν όμως τροφές που περιέχουν εκείνα τα θρεπτικά συστατικά που θα κάνουν το δέρμα σου να λάμπει περισσότερο, το σκελετό σου να παραμένει γερός και υγιής και θα σου δώσουν την ενέργεια που χρειάζεσαι για να νιώθεις και να δείχνεις για πάντα νέα.

Διάβασε ακόμη – 5 τροφές που ενισχύουν τη μνήμη, τη συγκέντρωση και την διάθεση

Ακολουθούν 6 τροφές, με αντιγηραντικές ιδιότητες:

Κουρκουμάς

Αυτό το μπαχαρικό με το έντονο κίτρινο χρώμα προστατεύει τα κύτταρα από τη φθορά του χρόνου, εμποδίζοντας τα τελομερή (τα τελικά σημεία των ελίκων του DNA) να μικρύνουν, κάτι που θεωρείται ότι προκαλεί τη γήρανση αλλά και την εμφάνιση ασθενειών.

Σουσάμι

Επειδή είναι πλούσιο σε ασβέστιο και μεταλλικά στοιχεία όπως σίδηρο, μαγνήσιο και φωσφόρο, είναι ευεργετικά για την υγεία των οστών. Πρόσθεσε το στις ζύμες και τις σαλάτες σου ή βάλε στη διατροφή σου το ταχίνι.

Ντομάτα

Περιέχουν λυκοπένιο, ένα αντιοξειδωτικό που δρα ενάντια στη γήρανση του δέρματος. Έχε υπόψη ότι οι μαγειρεμένες και συσκευασμένες ντομάτες περιέχουν περισσότερο λυκοπένειο, σε σχέση με τις φρέσκες.

Ρόδι

Οι σπόροι του περιέχουν ουσίες που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και αυξάνουν την ικανότητα του οργανισμού να διατηρεί το κολλαγόνο. Επιπλέον, βοηθάει στη διατήρηση της καλής λειτουργίας της μνήμης.

Μανιτάρια

Είναι από τις ελάχιστες φυσικές πηγές βιταμίνης D, μιας βιταμίνης στην οποία ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού παρουσιάζει έλλειψη, αλλά είναι απαραίτητη για την απορρόφηση του ασβεστίου, που με τη σειρά του εξασφαλίζει γερά οστά.

Ανανάς

Περιέχει μαγγάνιο, ένα μεταλλικό στοιχείο απαραίτητο για την ενεργοποίηση του ενζύμου προλιδάση που συμμετέχει στη σύνθεση κολλαγόνου. Και μιας και το κολλαγόνο μειώνεται με τα χρόνια, είναι σημαντικό να προσφέρουμε στον οργανισμό ότι έχει ανάγκη για την παραγωγή του.

Πηγή: Madame Figaro

Φωτογραφίες: istock

Διάβασε ακόμη