Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Η νέα διαδικασία στην Πύλη Εμβολιασμού

Πέραν των 10 χιλιάδων ραντεβού για εμβολιασμό διευθετήθηκαν μέχρι τις 09:15.

Επανήλθε με αλλαγές από το πρωί της Παρασκευής η λειτουργία της Πύλης Εμβολιασμού Covid19, η οποία βρίσκεται από τις 07:30 στη διάθεση των πολιτών, για τη διευθέτηση ραντεβού για εμβολιασμό τους.

Σύμφωνα με το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, η Πύλη λειτουργεί από το πρωί κανονικά και συνοδεύεται με την προσθήκη μιας καινούργιας λειτουργικότητας, η οποία θέτει τους χρήστες σε σειρά αναμονής, δίδοντας τους ταυτόχρονα τη δυνατότητα να γνωρίζουν το χρόνο αναμονής, για να εξυπηρετηθούν.

Σημειώνεται πως η Πύλη Εμβολιασμού άνοιξε στις 07:30 και θα είναι διαθέσιμη μέχρι τις 20:00, για τα άτομα ηλικίας 35 και 36 ετών.
Σε ανακοίνωσή του, το Υφυπουργείο Έρευνας εξηγεί πως η συγκεκριμένη προσθήκη έχει  στόχο στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και στην αποφυγή υπερφόρτωσης του συστήματος.

Όπως σημειώνει παρόλο που στα πρώτα 35 λεπτά λειτουργίας της Πύλης διαφάνηκε ότι υπήρξαν θέματα ταχύτητας στην εξυπηρέτηση, στη συνέχεια και μέχρι τις 08:45 εξυπηρετήθηκαν όλοι οι ενδιαφερόμενοι πολίτες.
 
Η διαδικασία


Σύμφωνα με τη διαδικασία, υπάρχει πλέον αντίστροφη μέτρηση και σειρά προτεραιότητας για τη διευθέτηση ραντεβού για εμβολιασμό για τον κάθε χρήστη και έτσι ο καθένας που επιθυμεί να διευθετήσει ραντεβού πρέπει να αναμένει τη σειρά του στο χρονικό περιθώριο που αναγράφεται στη σελίδα. 

Πέραν των 10 χιλιάδων ραντεβού

Εξάλλου, μέχρι τις 09:15 το πρωί της Παρασκευής διευθετήθηκαν μέσω της Πύλης συνολικά 10.110 ραντεβού.

Συγκεκριμένα, έχουν κλειστεί 4.664 ραντεβού με το σκεύασμα της Phizer, 1.593 με AstraZeneca, 2.885 με Moderna και 968 με το Johnson & Johnson.

Σε ό,τι αφορά στις ηλικίες 33-34 ετών, που επρόκειτο να είχαν πρόσβαση σήμερα, θα υπάρξει σχετική ενημέρωση, για τον επανακαθορισμό της ημερομηνίας, αργότερα σήμερα.

Πηγή: KYΠΕ

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη