Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου, 2022

5 πράγματα που μπλοκάρουν το μεταβολισμό σου

Ποιες συνήθειες επιβραδύνουν τον μεταβολισμό σου.

Ήδη γνωρίζεις πως το να παραλείψεις το πρωινό σου ή να μην κοιμηθείς αρκετά θα επιβραδύνουν τον μεταβολισμό σου. Κατά πάσα πιθανότητα προσπαθείς να ασκείσαι τακτικά και αποφεύγεις να κάθεσαι στο όνομα ενός μεταβολισμού που καίει με ταχύτατο ρυθμό. Και ενώ όλα αυτά ακούγονται προφανή, υπάρχουν κι άλλα τόσα που ίσως κάνεις και χωρίς να το γνωρίζεις καταστρέφουν τον μεταβολισμό σου.

Δηλαδή:

Διάβασε ακόμη – Πώς θα ενεργοποιήσεις τον μεταβολισμό σου σε 24 ώρες

Είσαι υπερβολικά αγχωμένη

Σύμφωνα με μία έρευνα, οι αγχωμένες γυναίκες καίνε 100 λιγότερες θερμίδες σε σχέση με εκείνες που είναι πιο ήρεμες. Επιπλέον, όταν είσαι αγχωμένη είσαι περισσότερο επιρρεπής στο junk food (δηλαδή, στο ακριβώς αντίθετο από ό,τι σε βοηθά να κάψεις λίπος).

Το πρόγραμμα των γευμάτων σου είναι ασυνεπές

Το σώμα σου είναι έξυπνο και γνωρίζει πότε να περιμένει τροφή, ώστε να στείλει το “μήνυμα” για να κάψει ενέργεια επειδή γνωρίζει πως σύντομα τα “καύσιμα” του θα ανανεωθούν. Αν το πρόγραμμα των γευμάτων σου είναι ακατάστατο και τρως όποτε το θυμηθείς, παραμένοντας νηστική για ώρες, το σώμα σου θα διατηρεί την ενέργεια -αντί να την καίει- διότι δεν θα γνωρίζει πότε θα λάβει τροφή.

Δεν πίνεις αρκετό νερό

Η επαρκής ενυδάτωση θα διατηρήσει σε υψηλή ταχύτητα όλες τις διαδικασίες των κυττάρων του σώματος σου, συμπεριλαμβανομένου και του μεταβολισμού σου. Όταν είσαι αφυδατωμένη καις 2% λιγότερες θερμίδες, οπότε πιες νερό. Αν δεν είσαι fan και ξεχνάς το νερό, δοκίμασε τσάι: το πράσινο τσάι θα δώσει ώθηση στον μεταβολισμό σου για τρεις ώρες. Ο καφές θα κάνει το ίδιο χωρίς καμία ενυδατική ιδιότητα.

Αποφεύγεις τα γαλακτοκομικά.

Τα γαλακτοκομικά περιέχουν έναν σημαντικό αριθμό θρεπτικών συστατικών που διαδραματίζουν σπουδαίο ρόλο στην καύση λίπους και στο “χτίσιμο” μυών (καζεΐνη, ασβέστιο κ.ά.). Το ασβέστιο, μάλιστα, είναι σημαντικό για τη ρύθμιση του μεταβολισμού σου. Όσο περισσότερο ασβέστιο υπάρχει σε ένα λιποκύτταρο τόσο περισσότερο λίπος θα κάψει.

Κακό snacking.

Το σημαντικό είναι να έχεις προετοιμάσει από το βράδυ τα σνακ που θα πάρεις μαζί σου στη δουλειά. Διαφορετικά, θα είσαι επιρρεπής στο να πάρεις ότι βρεις μπροστά σου, ειδικά μετά το μεσημεριανό που οργνανισμός σου αναζητά κάτι γλυκό.

Πηγή: Madame Figaro

Φωτογραφίες: Istock

Διάβασε ακόμη