Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2023

5 celebrities μοιράζονται τα self-help μυστικά τους

Οι πιο αποτελεσματικές συμβουλές αυτο-φροντίδας από τις διάσημες γυναίκες για σωματική και ψυχική υγεία.

Η αυτο-φροντίδα, δηλαδή η προσοχή και η φροντίδα που δίνουμε στον εαυτό μας είναι πολύ σημαντική. Όσες υποχρεώσεις κι αν έχουμε, όσοι κι αν είναι οι άλλοι άνθρωποι που εξαρτώνται από εμάς, δεν θα πρέπει ποτέ να ξεχνάμε να αφιερώνουμε χρόνο στις δικές μας ανάγκες. Εάν ανήκεις σε εκείνη την πολυπληθή κατηγορία γυναικών που τρέχουν όλη μέρα για τους άλλους και παραβλέπουν τον εαυτό τους, είναι πιθανό να βιώνεις συχνά συναισθήματα άγχους και έλλειψης ικανοποίησης από τη ζωή σου. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να βάλεις μέσα στο καθημερινό σου πρόγραμμα την αυτο-φροντίδα και μάλιστα σε μια από τις πρώτες θέσεις της λίστας με τις προτεραιότητές σου.

Διάβασε ακόμη – Γυμναστική κατά τη διάρκεια της περιόδου σου – Όσα πρέπει να ξέρεις

Τα βασικά της αυτο-φροντίδας

Είναι ήδη γνωστό ότι ο καλός ύπνος, η σωστή διατροφή και η τακτική άσκηση είναι τρεις σημαντικοί παράγοντες που έχουμε ανάγκη για να είμαστε υγιείς και να νιώθουμε καλά. Υπάρχουν όμως κι άλλα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να περιποιηθούμε και να “κακομάθουμε” τον εαυτό μας, όπως του αξίζει. Μια καλή ιδέα είναι να εμπνευστούμε από αυτά που κάνουν αυτές οι διάσημες γυναίκες που έχουν βάλει την αυτο-φροντίδα στην καθημερινή to-do λίστα τους.

Michelle Obama: Γυμναστική νωρίς το πρωί

Στην αυτοβιογραφία της με τίτλο “Becoming”, η Michelle Obama εξηγεί αναλυτικά πώς η γυμναστική τη βοηθάει να νιώθει πιο ήρεμη και συγκεντρωμένη. Η συμβουλή της είναι: όταν νιώθεις κάπως πεσμένη, βάλε το σώμα σου σε κίνηση. Μάλιστα η ίδια έχει ξυπνάει κάθε μέρα από τις 4:30 για να ξεκινήσει τη μέρα της με γυμναστική.

Jennifer Aniston: Διαλογισμός κάθε πρωί

Υπάρχουν πολλές έρευνες που επιβεβαιώνουν ότι ο διαλογισμός είναι μια εξαιρετική μορφή αυτό-φροντίδας και η αγαπημένη σταρ που τον έχει βάλει στην καθημερινότητα της εδώ και χρόνια ορκίζεται στην αποτελεσματικότητά του. Η Jennifer έχει δηλώσει πώς με 20 λεπτά διαλογισμού κάθε πρωί αισθάνεται πιο ικανή να χειριστεί δύσκολες καταστάσεις, αυξάνεται η ενσυναίσθηση της και εξαφανίζονται οι αρνητικές σκέψεις.

Jessica Alba: Μέρα αυτό-φροντίδας

Η Jessica φροντίζει να αφιερώνει κάθε τόσο μια ολόκληρη μέρα στον εαυτό της. Τις ονομάζει – “μέρες αυτό-φροντίδας” και στόχος τους είναι να τη βοηθήσουν να συνδεθεί ξανά με τις βαθύτερες ανάγκες της ψυχής της. Τις μέρες αυτές διαβάζει, πηγαίνει σε ένα σπα ή απλά κλείνει ραντεβού στο κομμωτήριο της για να ανανεώσει το χτένισμα της. Ότι και αν επιλέξεις να κάνεις, αυτό που έχει σημασία είναι ότι βάζεις σε προτεραιότητα τον εαυτό σου και να είσαι σίγουρη ότι θα στο ανταποδώσει.

Μindy Kaling: Καθαριότητα

Η ηθοποιός στο βιβλίο της “Is Everyone Hanging Out Without Me?” όπου περιγράφει στιγμές από την καθημερινότητά της στο Χόλιγουντ, γράφει πώς όταν θέλει να καθαρίσει το μυαλό της από τις έγνοιες τακτοποιεί το σπίτι της. Όταν βάζουμε τάξη γύρω μας βοηθάμε και τη σκέψη μας να οργανωθεί καλύτερα.

Beyonce: Βελονισμός

Η σταρ ορκίζεται στην αποτελεσματικότητα του βελονισμού. Επίσης συνηθίζει να κάνει κάποιες τεχνικές χαλάρωσης με αναπνοές μέσα στη μέρα και κυρίως όταν νιώθεις αγχωμένη. Οι τεχνικές αυτές σε μαθαίνουν να αναπνέεις σωστά και βαθιά έτσι ώστα να οξυγονώνεται καλύτερα ο εγκέφαλος και να νιώθεις πιο αποτελεσματική και δημιουργική.

Πηγή: madamefigaro.gr

Φωτογραφία: EPA

Διάβασε ακόμη