Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024

“Επάγγελμα Πόρνη” από το Θέατρο ΑντίΛογος

Οι συναρπαστικές εξομολογήσεις της Λιλής Ζωγράφου από το βιβλίο «Επάγγελμα Πόρνη» ζωντανεύουν επί σκηνής.

Το Θέατρο ΑντίΛογος παρουσιάζει τις αυτοβιογραφικές ιστορίες μιας αντισυμβατικής συγγραφέως, της Λιλής Ζωγράφου, σε δραματουργική επεξεργασία της Αλεξίας Παπαλαζάρου. Τρεις ιστορίες, που διαδραματίζονται την περίοδο της χούντας στην Ελλάδα, ξετυλίγονται στο πάλκο δίνοντας το στίγμα ενός ανθρώπου που αντιμετωπίζει την ελευθερία ως το ύψιστο αγαθό.

Η πρώτη ιστορία αφορά ένα περιστατικό κατά το οποίο κτυπούν τη συγγραφέα σε δημόσιο χώρο και κανείς από τους μάρτυρες δεν τολμά να πει την αλήθεια. Αντίθετα τη στρεβλώνουν. Στη δεύτερη ιστορία, όταν απαγορεύεται στη συγγραφέα να ταξιδέψει λόγω πολιτικών πεποιθήσεων με πρόφαση τη μη άσκηση του επαγγέλματος της δημοσιογραφίας, που αναγράφεται στο διαβατήριό της, εκείνη αλλάζει ιδιόγραφα το επάγγελμα της σε «Πόρνη-ελευθερίων ηθών» πολεμώντας με χιούμορ το παράλογο καθεστώς. Στην τρίτη μετά την απόπειρα αυτοκτονίας της, η Λιλή Ζωγράφου νοσηλεύεται σε ψυχιατρική κλινική, όπου βιώνει την απάνθρωπη συμπεριφορά του νοσηλευτικού προσωπικού, που φτάνει στα όρια του εξευτελισμού.

Σκηνοθεσία-Δραματουργική επεξεργασία: Αλεξία Παπαλαζάρου Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης Σκηνικά/κοστούμια: Θέλμα Κασουλίδου Επί σκηνής: Πόπη Αβραάμ, Χριστίνα Χριστόφια, Δημήτρης Αντωνίου Παραστάσεις: Μέχρι 18/10, Θέατρο Μασκαρίνι, Λατσιά, Λευκωσία. Info: 99251331

Διάβασε ακόμη