Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023

3 πράγματα που πρέπει να εντάξεις στην καλοκαιρινή σου ρουτίνα

Για να ξεκινήσεις σωστά μια γεμάτη, καλοκαιρινή μέρα.

Είναι καλό με το που ξυπνάς το πρωί να έχεις μια ρουτίνα που θα σε “ξυπνήσει” σωστά και θα σου δώσει το έναυσμα για μια όμορφη μέρα με ενέργεια. Το καλοκαίρι, που είναι σχεδόν εδώ, όπως και κάθε εποχή, απαιτεί να προσαρμόσεις λίγο τις συνήθειες σου στις ανάγκες της εποχής αλλά και του οργανισμού σου. Τα σημαντικότερα πράγματα που έχεις να προσέξεις είναι η ενυδάτωση, η ενέργεια και η προστασία από τον ήλιο.

Δες πιο κάτω τα 3 βήματα που πρέπει να υιοθετήσεις, για το πιο δημιουργικό και γεμάτο ενέργεια καλοκαίρι σου.

Ξεκίνησε τη μέρα σου με νερό

Πιες ένα ποτήρι νερό πριν βάλεις στον οργανισμό σου οτιδήποτε άλλο. Ναι, πριν ακόμη και από τον πρωινό σου καφέ. Θα ενυδατώσεις και θα αποτοξινώσεις τον οργανισμό σου, ενώ θα ενεργοποιήσεις παράλληλα τον μεταβολισμό σου.

Βάλε αντηλιακό

Αφού πλύνεις και ενυδατώσεις το πρόσωπο σου, βάλε την αντηλιακή σου κρέμα έστω και αν θα μείνεις στο σπίτι. Οι ακτίνες του ήλιου είναι ιδιαίτερα δυνατές το καλοκαίρι, οπότε πρέπει να φροντίσεις να είσαι πάντα προστατευμένη. Μην ξεχάσεις να το ανανεώσεις όταν θα φύγεις και να βάλεις επίσης σε όλο το σώμα σου.

Διάβασε ακόμη – Έγινες πρόσφατα vegan και ετοιμάζεσαι για διακοπές; Συμβουλές επιβίωσης

Το πρωινό σου

Πέραν του ότι δεν πρέπει να προσπερνάς ποτέ το πρωινό σου, το καλοκαίρι πρέπει να έχεις στο νου σου τρία πράγματα – ενυδάτωση, ενέργεια, ελαφρύ γεύμα. Χρειάζεσαι την ενυδάτωση περισσότερο από ποτέ για να ανταπεξέλθεις στις υψηλές θερμοκρασίες, την ενέργεια γιατί πολλές φορές η ζέστη σε κάνει να αισθάνεσαι αδυναμία και ένα θρεπτικό αλλά ελαφρύ γεύμα για να μην αισθάνεσαι το σώμα σου να “βαραίνει” και να σου προκαλεί υπνηλία.

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη