Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

3 φανταστικά μέρη για άσκηση στη Λευκωσία

Κάνε το lockdown πιο ευχάριστο.

Μένοντας σπίτι το μόνο σίγουρα ότι χρειάζεσαι μια βόλτα για να ξεφύγεις και να απολαύσεις την φύση.

Είτε πρόκειται για μια χαλαρή βόλτα, είτε για τζόκινγκ, είτε για ποδηλασία , είτε για κάποιο άλλο αγαπημένο σου σπορ στη Λευκωσία θα βρεις μερικά από τα ωραιότερα πάρκα στην Κύπρου, τα οποία είναι μαγευτικά.

Εθνικό Δασικό Πάρκο Αθαλάσσας 

Μια όαση πρασίνου στο νότιο-ανατολικό άκρο της Λευκωσίας, το Εθνικό Πάρκο Αθαλάσσας απλώνεται ανάμεσα στην Αγλαντζιά, τον Στρόβολο και τα Λατσιά, καταλαμβάνοντας μια έκταση 840 στρεμμάτων.

Διάσημο για τα φιδίσια του μονοπάτια -ιδανικά για πεζοπόρους και ποδηλάτες-, που απλώνονται για περισσότερα από 20 χλμ., τα γήπεδα, τους Βοτανικούς του Κήπους και, φυσικά, την υπέροχη λίμνη του, το Πάρκο Αθαλάσσας χρειάζεται αρκετές επισκέψεις για να ανακαλύψεις όλες του τις ομορφιές και τα μυστικά. 

Το Πάρκο φιλοξενεί πλούσια χλωρίδα αλλά και παιχνιδιάρικα ζωάκια, που σου επιτρέπουν να έρθεις κοντά στη μητέρα φύση και να βυθιστείς στη σαγηνευτική της γαλήνη.

Γραμμικό Πάρκο Πεδιαίου

Αποτελείται από έναν πεζόδρομο 14 χλμ., ξεκινώντας από την Ανθούπολη, διασχίζοντας τη Λακατάμια και τον Στρόβολο, περνώντας στα διάφορα σημεία κατά μήκος της κοίτης του Πεδιαίου ποταμού. 

Υπέροχη επιλογή για περπάτημα, τρέξιμο , ο πεζόδρομος περιβάλλεται σε όλο του σχεδόν το μήκος από υπέροχη βλάστηση, ιδιαίτερα ευωδιαστούς ευκαλύπτους, που ταξιδεύει το βλέμμα και αποτελεί το πιο φυσικό και αποτελεσματικό αγχολυτικό. 

Πάρκο Ακρόπολης 

 Ο μεγάλος πεζόδρομος, η παιδική χαρά και το γήπεδο μπάσκετ περιβάλλονται από καταπράσινη βλάστηση, που τώρα τον χειμώνα ντύνεται με πορτοκαλί και πύρινες αποχρώσεις, ενώ το απαλό γρασίδι επιτρέπει την άθληση.

Διάβασε περισσότερα στο checkincyprus

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη