Τρίτη, 29 Νοεμβρίου, 2022

5 λόγοι για να μη συγκατοικήσεις με το σύντροφο σου

Η ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια, Κωνσταντίνα Χρίστου εξηγεί γιατί πρέπει να κάνεις δεύτερες σκέψεις πριν μετακομίσεις με τον αγαπημένο σου.

Σήμερα, πολλά ζευγάρια πιστεύουν ότι το να συγκατοικήσουν είναι η καλύτερη επιλογή. Λόγω του ενθουσιασμού, του έρωτα και της αγάπης πιστεύουν ότι το να περνάς κάθε μέρα μαζί με το σύντροφο σου είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να σου συμβεί. Αυτό μπορεί να είναι αλήθεια για μερικούς, κάποτε όμως υπάρχουν πολύ καλοί λόγοι για να μη συζήσεις με το σύντροφο σου. 

  1. Όσοι ζουν μαζί πριν από το γάμο είναι πιο πιθανό να χωρίσουν

Έρευνες δείχνουν ότι η προγαμιαία συμβίωση σχετίζεται με μεγαλύτερες πιθανότητες διαζυγίου. Διαπιστώθηκε ότι η διαβίωση μαζί πριν από το γάμο σχετίζεται με χαμηλότερες πιθανότητες διαζυγίου κατά το πρώτο έτος του γάμου, αλλά οι πιθανότητες διαζυγίου αυξάνονται στα μετέπειτα χρόνια του γάμου. Αυτό το εύρημα ισχύει για πολλές έρευνες που έχουν διεξαχθεί μέσα στις δεκαετίες.

  1. Η μείωση των εξόδων

Η ανάγκη για να μειωθούν τα καθημερινά έξοδα ζωής δεν είναι καλός λόγος. Μερικοί άνθρωποι, ειδικά οι πιο νεαροί, επιλέγουν να συζήσουν με το/τη σύντροφό τους επειδή θεωρούν ότι το να μοιράζονται τα έξοδα θα βοηθήσει την ποιότητα ζωής τους. Σκέψου εάν το να πληρώνεις πιο άνετα τις δόσεις και τους λογαριασμούς σου είναι αρκετά καλός λόγος για να μετακομίσεις μαζί του.

Διάβασε ακόμη – 10 τρόποι για να δείξεις την εκτίμηση σου στο σύντροφο σου

  1. Απλά επειδή είναι το επόμενο βήμα

Πάρε το χρόνο σου. Σκέψου το επόμενο βήμα στη ζωή σου με την ησυχία σου. Τι σε βιάζει; Είναι αγάπη αυτό που σε ωθεί να το κάνεις ή απλά επειδή η κοινωνία καθορίζει ότι είναι το επόμενο λογικό βήμα σε μια σχέση; Δεν χρειάζεται να βιαστείς γιατί όταν έρθει η ώρα και καταλάβεις ότι αυτό είναι που επιλέγεις εσύ και δε σου το επιβάλλουν, τελικά θα ζήσετε μαζί.

  1. Μην εγκλωβίσεις τον εαυτό σου

Το να συζείς πριν από το γάμο πριν να είναι η ώρα, είναι σαν να παγιδεύεις τον εαυτό σου σε ένα κλουβί χωρίς να σου το ζητά κανείς. Απόλαυσε την ελευθερία και την ανεξαρτησία σου όσο μπορείς. Δε χρειάζεται να εγκλωβίσεις τον εαυτό σου για να δεις πώς είναι να ζείτε μαζί.

  1. Δε θα δεσμευτεί

Εάν συζήσεις μαζί του κι αν έχετε ήδη μακροχρόνια σχέση θα έχει δικαιολογία για να μην αλλάξουν τα πράγματα “αφού έτσι δουλεύουν μια χαρά”. Άρα μπορεί πιο εύκολα να απομακρυνθεί από την ιδέα της δέσμευσης και του γάμου. Θα έχεις πιο πολλή  ανασφάλεια. Επίσης, τα πράγματα γίνονται πιο περίπλοκα εάν αποκτήσετε μωρό πριν το γάμο.

Διάβασε την επόμενη Δευτέρα (5 Ιουλίου) τους λόγους για τους οποίους αξίζει να συγκατοικήσεις με το σύντροφο σου.

Μην ξεχνάς ότι ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ κάνουν ένα ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΚΟΣΜΟ.

Ευχαριστίες στη ψυχολόγο – ψυχοθεραπεύτρια, Κωνσταντίνα Χρίστου (Ιδρυτικό Μέλος του Παγκυπρίου Συνδέσμου Ψυχοθεραπευτών Μέλος του Βρετανικού Συνδέσμου Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας), www.cchristou.com.cy, Facebook: Κωνσταντίνα Χρίστου, Email: [email protected], τηλ.: 99484563.

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη