Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

4+1 λόγοι που οι άνθρωποι φοβούνται να μιλήσουν δημόσια

Ο συμβουλευτικός ψυχολόγος, βιοσυντονιστής και ομιλητής έμπνευσης, Γιάννης Μιχαήλ, εξηγεί όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις.

Τι είναι αυτό που σε φοβίζει;

#1. Φόβος της κρίσης: Οι άνθρωποι συχνά φοβούνται να κριθούν ή να κριτικάρουν από άλλους κατά τη διάρκεια δημόσιας ομιλίας, ανησυχώντας για το να κάνουν λάθη ή να αντιληφθούν αρνητικά.

Διάβασε ακόμη – 6 τεχνικές που πρέπει να γνωρίζεις αν πάθεις κρίση πανικού στο αεροπλάνο

#2. Έλλειψη Αυτοπεποίθησης: Η έλλειψη αυτοπεποίθησης στις ομιλητικές τους ικανότητες μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να φοβούνται τις δημόσιες ομιλίες, καθώς μπορεί να αμφιβάλλουν για τη δυνατότητά τους να επικοινωνήσουν αποτελεσματικά.

#3. Φόβος Απόρριψης: Η δημόσια ομιλία μπορεί να προκαλέσει φόβο απόρριψης, όπου οι άνθρωποι ανησυχούν ότι θα είναι απεχθείς ή θα αγνοηθούν από το κοινό.

#4. Άγχος Επιδόσεων: Η πίεση για επιτυχία μπροστά σε μια ομάδα ακροατών μπορεί να προκαλέσει άγχος, καθώς οι άνθρωποι φοβούνται να ξεχάσουν το περιεχόμενό τους ή να αντιμετωπίσουν αποτυχία.

Διάβασε ακόμη – Πως θα ξανανοίξεις την καρδιά σου στην ευτυχία

#5. Παρελθοντικές Αρνητικές Εμπειρίες: Προηγούμενες αρνητικές εμπειρίες κατά τη διάρκεια δημόσιων ομιλιών, όπως η ντροπή ή η αποτυχία, μπορούν να δημιουργήσουν έναν διαρκή φόβο που εμποδίζει μελλοντικές δημόσιες εκφωνήσεις.

Ευχαριστίες στον συμβουλευτικό ψυχολόγο, βιοσυντονιστή και ομιλητή έμπνευσης, Yianni Michael, τηλ.: 99611400, www.yiannismichael.com, Facebook: YiannisMichael, Instagram: Yiannis Michael, Email: [email protected]

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη