Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023

Το σημείο του σώματος που “προδίδει” την ηλικία σου, και πώς να το αντιμετωπίσεις

Για να μην φαίνεσαι μεγαλύτερη απ’ ότι είσαι.

Το πέρασμα του χρόνου αφήνει σημάδια άλλοτε ανάλαφρα κι επιφανειακά κι άλλοτε τόσο έντονα που μαρτυρούν την ηλικία μας. Εκείνο το σημείο του σώματος που έχει την τάση να αποκαλύπτει περισσότερα είναι, φυσικά, ο λαιμός. Να τι πρέπει να γνωρίζεις για να κάνεις τη συγκεκριμένη περιοχή όχι μόνο να μη δείχνει την ηλικία σου αλλά να είναι όσο πιο νεανική γίνεται.

Διάβασε ακόμη – Neck Lift: Μάθε τα πάντα για την ανόρθωση λαιμού

Γιατί ο λαιμός “σπάει” τόσο εύκολα; 

Παρόλο που ότι η περιοχή του λαιμού είναι πολύ ευάλωτη στην εμφάνιση ρυτίδων, πολλές από εμάς ξεχνάμε να τη φροντίσουμε καθημερινά και να την προστατέψουμε από την ηλιακή ακτινοβολία. Κι όμως, ο λαιμός είναι εξίσου εκτεθειμένος στον ήλιο, τον αέρα και την ατμοσφαιρική ρύπανση με το πρόσωπο. Επιπλέον, το δέρμα στην περιοχή διαθέτει λιγότερα βλαστοκύτταρα τα οποία βοηθούν στην επανόρθωση των καθημερινών βλαβών στην επιδερμίδα. Πρόσθεσε στην εξίσωση το ότι το δέρμα εκεί είναι πιο λεπτό κι έχεις μια εικόνα του γιατί ο λαιμός είναι τόσο ευάλωτος στα σημάδια της γήρανσης.

Ο ρόλος της τεχνολογίας

Τα τελευταία χρόνια οι δερματολόγοι και οι πλαστικοί χειρουργοί διαπιστώνουν με έκπληξη ότι η χαλάρωση στο λαιμό είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί όλο και νεότερους ανθρώπους που δεν έχουν συμπληρώσει ακόμα την τέταρτη δεκαετία της ζωής τους. Μετά από έρευνες, ανακάλυψαν το λόγο: Επειδή στην σύγχρονη εποχή όλοι μας συνηθίζουμε να κοιτάζουμε για αρκετές ώρες την ημέρα τα κινητά μας τηλέφωνα και τα tablet, ο λαιμός μας βρίσκεται σε μια συγκεκριμένη κλίση που προκαλεί οριζόντιες γραμμές στο δέρμα οι οποίες με το πέρασμα του χρόνου γίνονται μόνιμες ρυτίδες. Γι’ αυτό είναι σκόπιμο τόσο να μην κοιτάζεις για πολλή ώρα το κινητό σου όσο και να το κρατάς στο επίπεδο των ματιών σου όποτε είναι εφικτό.

Πώς θα γυρίσεις πίσω το χρόνο

Είναι πολύ μικρό το ποσοστό όσων φροντίζουν να βάζουν τις αντηλιακές, ενυδατικές, αντιρυτιδκές κ.λπ. κρέμες και στο λαιμό κάθε φορά που τις απλώνουν στο πρόσωπο. Κι όμως, το σωστό είναι η φροντίδα της επιδερμίδας να περιλαμβάνει όχι μόνο το λαιμό αλλά και το ντεκολτέ. Το ίδιο ισχύει και για τη νυχτερινή φροντίδα: τα προϊόντα νύχτας που συνήθως περιέχουν συστατικά που συμβάλλουν στην επανόρθωση και την ανάπλαση των κυττάρων πρέπει να απλώνονται και στο λαιμό. Προσοχή όμως: επειδή η επιδερμίδα του λαιμού είναι πολύ λεπτή κι ευαίσθητη, αρκεί μια μικρή ποσότητα προϊόντος.

Πηγή: Madame Figaro 

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη