Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024

Καιρός: Αισθητή πτώση θερμοκρασίας – Πότε αναμένεται παροδική χιονόπτωση

Τι προβλέπει η Μετεωρολογική Υπηρεσία για αυτή την εβδομάδα.

Μπορεί να απολαύσαμε ένα ηλιόλουστο Σαββατοκύριακο ωστόσο ο καιρός αλλάζει από σήμερα, 29 Νοεμβρίου με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Ακολουθεί η πρόγνωση του καιρού:

Σήμερα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος, από ψηλές νεφώσεις. Νωρίς το πρωί θα παρατηρείται τοπική αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση, στο εσωτερικό και σε ανατολικές παράλιες περιοχές, που σύντομα θα διαλυθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και στα ορεινά μέχρι νοτιοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Παροδικά, στα προσήνεμα δυτικά και βόρεια παράλια, θα πνέουν μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 26 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 19 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος από ψηλές νεφώσεις, ενώ στο ανατολικό μισό του νησιού αναμένεται και αυξημένη χαμηλή νέφωση, καθώς και τοπική αραιή ομίχλη ή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και στα ορεινά μέχρι νοτιοδυτικοί, ασθενείς και στα προσήνεμα δυτικά και βόρεια παράλια μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 19 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 13 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη, νωρίς το πρωί ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος από ψηλές νεφώσεις, ενώ θα παρατηρείται τοπική αραιή ομίχλη ή ομίχλη και χαμηλή νέφωση, στο ανατολικό μισό του νησιού, που σύντομα θα διαλυθούν. Στη συνέχεια ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος, με παροδικά αυξημένες νεφώσεις αργά το απόγευμα. Το βράδυ αναμένονται τοπικά βροχές, χωρίς να αποκλείεται και σύντομη καταιγίδα, καθώς και πολύ ισχυροί άνεμοι, στα δυτικά και στα βόρεια του νησιού.  Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού, για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές

Την Τετάρτη, περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά, που το πρωί αναμένεται να δώσει μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό να σημειωθεί παροδική χιονόπτωση ή χιονόνερο. Τοπικά θα πνέουν πολύ ισχυροί δυτικοί άνεμοι, που αναμένεται να εξασθενήσουν από αργά το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω αισθητή πτώση, για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ από το απόγευμα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία  αναμένεται να σημειώσει  μικρή άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Πηγή: Sigmalive

Διάβασε ακόμη