Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

10 χαρακτηριστικά που ελκύουν έναν άντρα πέρα από την εξωτερική εμφάνιση

Η ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια, Κωνσταντίνα Χρίστου εξηγεί που δίνουν σημασία οι άντρες πέρα από την εξωτερική ομορφιά. 

Η αλήθεια είναι ότι το πρώτο πράγμα που σε ελκύει σε ένα άτομο είναι η εξωτερική του εμφάνιση. Όμως αυτά που σου κινούν το ενδιαφέρον για να προσπαθήσεις να γνωρίσεις αυτό το άτομο πιο καλά και ίσως να οδηγήσει και στη δημιουργία σχέσης είναι πολλά άλλα χαρακτηριστικά.

Διάβασε ακόμη – 5 λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να τεκνοποιήσεις

Πιο κάτω μπορείς να δεις σε τι άλλο δίνουν σημασία οι άντρες εκτός από την καλή εξωτερική εμφάνιση.

  1. Νεότητα και καλή φυσική υγεία. Τα μακριά ατημέλητα μαλλιά, οι ανοικτοί γοφοί, τα γεμάτα κόκκινα χείλη και η υψηλή φωνή αποτελούν χαρακτηριστικά που συνδέονται με τη γονιμότητα. Έτσι οι άντρες είναι προσανατολισμένοι εκ φύσεως να εστιάζουν σε αυτά. Επίσης, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες κάνουν μια γυναίκα να θεωρείται ως νεότερη και πιο ελκυστική.
  2. Να απολαμβάνεις τη ζωή. Μερικές φορές είναι σημαντικό να σταματήσεις να είσαι σοβαρή και απλά να χαλαρώσεις. Κανένας δε θέλει να έχει μία σύντροφο που είναι αντιδραστική ή αρνητική ή που διαμαρτύρεται διαρκώς.
  3. Να προσφέρεις φροντίδα. Κάθε άντρας θέλει να νιώθει ότι η γυναίκα του μπορεί να τον φροντίσει, ειδικά σε περιπτώσεις που αισθάνεται αβοήθητος. Οι άντρες θέλουν μια σύντροφο που θα τους στηρίζει όταν τη χρειάζονται.
  4. Χαμόγελο. Σίγουρα κάνει μια γυναίκα πιο ελκυστική, αλλά όταν χαμογελάσει μια γυναίκα σε ένα άντρα τον κάνει να αισθάνεται καλύτερα για τον εαυτό του.
  5. Αίσθηση του χιούμορ. Μια γυναίκα θα πρέπει να μπορεί να γελάει με τα αστεία ενός άντρα ή να τον κάνει να γελάει. Έτσι θα μπορεί να του ανυψώνει το ηθικό του όταν δε θα αισθάνεται καλά.
  6. Ολοκληρωμένη προσωπικότητα. Μια γυναίκα πρέπει να έχει τα δικά της ενδιαφέροντα και να αισθάνεται εντάξει με τον εαυτό της όταν είναι μόνη της, καθώς και όταν είναι μέρος μιας σχέσης.
  7. Δεξιότητες μαγειρικής. “Η αγάπη περνάει από το στομάχι”. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να κερδίσεις την καρδιά ενός άντρα.
  8. Καλοσύνη. “Λίγη καλοσύνη πάει πολύ μακριά”. Αυτό σίγουρα ισχύει σε οποιαδήποτε μορφή σχέσης.
  9. Ικανότητα συμβιβασμού. Οι άνθρωποι που αντιδρούν και μαλώνουν διαρκώς δεν μπορούν να συνυπάρχουν με άλλους. Το να μη συμβιβάζεται κάποιος καθιστά την επικοινωνία πολύ δύσκολη, πράγμα που δε βοηθά τις σχέσεις.
  10. Μητρικό ένστικτο. Οι άντρες σκέφτονται ότι στο μέλλον τους θα έχουν οικογένεια και παιδιά, άρα θέλουν να βρουν μια γυναίκα που να μπορεί να τα φροντίζει σωστά.

* Μην ξεχάσεις να διαβάσεις την επόμενη εβδομάδα για τα 10 χαρακτηριστικά στα οποία δίνουν σημασία οι γυναίκες.

Ευχαριστίες στη ψυχολόγο – ψυχοθεραπεύτρια, Κωνσταντίνα Χρίστου (Ιδρυτικό Μέλος του Παγκυπρίου Συνδέσμου Ψυχοθεραπευτών Μέλος του Βρετανικού Συνδέσμου Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας), www.cchristou.com.cy, Facebook: Κωνσταντίνα Χρίστου, Email: [email protected], τηλ.: 99484563.

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη