Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, 2023

Θεραπεία PRP για αντιγήρανση: Το μυστικό της νεότητας κρύβεται στο αίμα μας

Η Δρ.Μαρία Κασίνη Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος, σου εξηγεί όλα όσα θέλεις να ξέρεις για το PRP.

Η θεραπεία PRP (Platelet Rich Plasma) είναι μία από τις πιο επαναστατικές σύγχρονες μεθόδους ιατρικής αισθητικής, η οποία εκμεταλλεύεται τις θεραπευτικές ιδιότητες του δικού μας αίματος. Το πλάσμα του αίματος μετά από ειδική επεξεργασία καθίσταται εμπλουτισμένο από αιμοπετάλια, αυξητικούς παράγοντες και βλαστοκύτταρα, συστατικά που οδηγούν στην πρόληψη της γήρανσης του δέρματος σε πρόσωπο και σώμα.

Διάβασε ακόμη – 3+1 δημοφιλείς επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής

Πως γίνεται;

Στην περιοχή εφαρμόζεται ήπια αναισθητική κρέμα και πραγματοποιείται απλή αιμοληψία. Ακολουθεί φυγοκέντριση του αίματος, απομόνωση του πλάσματος καθώς και ενεργοποίηση των αιμοπεταλίων. Στη συνέχεια, η θεραπεία μπορεί να γίνει σε ενέσιμη μορφή ή εναλλακτικά με ειδική συσκευή microneedling. Σε κάποιες περιπτώσεις, οι δύο μέθοδοι συνδυάζονται. Η θεραπεία είναι ανώδυνη και διαρκεί περίπου 60 λεπτά. Γίνεται στο ιατρείο και ο ασθενής µπορεί αμέσως να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες.

Τι επιτυγχάνει;

Το PRP προωθεί τις φυσιολογικές λειτουργίες των κυττάρων του δέρματος, ενεργοποιεί τους ινοβλάστες και προκαλεί την αύξηση παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης. Ομοίως προάγει την αγγειογένεση άρα και την καλύτερη θρέψη και οξυγόνωση του δέρματος. Το αποτέλεσμα είναι η φυσική λείανση και σύσφιξη. Οι ρυτίδες και οι πόροι του δέρματος απαλύνονται, οι δυσχρωμίες εξαλείφονται και οι ουλές βελτιώνονται. Στην περίπτωση εφαρμογής PRP στο τριχωτό της κεφαλής, επιτυγχάνεται αναγέννηση και ενεργοποίηση των τριχοθυλακίων.

Διάβασε ακόμη – Vaser Lipo: 6-pack σε δύο ώρες και χωρίς ουλές

Σε ποια σημεία μπορεί να εφαρμοστεί;

Μπορεί να εφαρμοστεί σε πρόσωπο, σώμα και στο τριχωτό της κεφαλής. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μέθοδος αυτή αξιοποιεί μηχανισμούς ανάπλασης του ανθρώπινου οργανισμού που καμία άλλη αντίστοιχη θεραπεία δεν μπορεί να μιμηθεί. Επιπλέον, τα αποτελέσματά της είναι μακροπρόθεσμα και επιβεβαιώνονται από πληθώρα επιστημονικών μελετών.

Πόσες θεραπείες χρειάζονται;

Το αποτέλεσμα αρχίζει να φαίνεται 10-15 ημέρες μετά τη θεραπεία και ολοκληρώνεται σε λίγες εβδομάδες. Ανάλογα με το πρόβλημα μπορεί να χρειαστεί μια σειρά θεραπειών. Για καλύτερη διατήρηση του αποτελέσματος αυτού, καλό είναι να επαναλαμβάνουμε τη θεραπεία μία φορά το χρόνο.

Θεραπευτικές εφαρμογές PRP στη Δερματολογία:

  • Αντιγήρανση, ανάπλαση και αναζωογόνηση δέρματος
  • Θεραπεία ουλών και δυσχρωμιών
  • Θεραπεία ραγάδων / ραβδώσεων
  • Τριχόπτωση

Ευχαριστίες στη Δρ.Μαρία Κασίνη, Δερματολόγο-Αφροδισιολόγο.  Κλινική Bellissimo Λάρνακα – Γιάννου Κρανιδιώτη 20-22, Τ.Κ. 6047, Λάρνακα, Τηλ.: 24840888, FacebookBellissimo Clinic CY, Instagram@bellissimocliniccy, website: https://bellissimocliniccy.com

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη