Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Κυκλοφόρησε η πρώτη κούκλα Barbie με σύνδρομο Down

Η κούκλα θα είναι διαθέσιμη στα καταστήματα από το καλοκαίρι.

Η εταιρεία Mattel παρουσίασε σήμερα τη νέα κούκλα Barbie τρισωμία 21, η οποία έχει ορισμένα χαρακτηριστικά των ανθρώπων με σύνδρομο Ντάουν.

Διάβασε ακόμη – Margot Robbie: Η δίαιτα που ακολούθησε για να ενσαρκώσει τη Barbie

“Ο στόχος μας είναι να δώσουμε σε όλα τα παιδιά τη δυνατότητα να δουν τον εαυτό τους μέσα από την Barbie, αλλά και να τα ενθαρρύνουμε να παίξουν με κούκλες που δεν τους μοιάζουν”, σχολίασε η Λάιζα ΜακΝάιτ, η υπεύθυνη της εταιρείας, σε μια ανακοίνωσή της.

Αυτή η νέα κούκλα, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Εθνική Εταιρεία Συνδρόμου Down (NDSS) των ΗΠΑ, θα είναι διαθέσιμη στα καταστήματα από το καλοκαίρι. Είναι μικρότερου μεγέθους από τις άλλες Barbie, με μακρύτερο κορμό σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα της, μικρότερα αυτιά και αμυγδαλωτά μάτια, τα χαρακτηριστικά που παρουσιάζουν συνήθως τα άτομα με σύνδρομο Down.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MATTEL (@mattel)

Η τρισωμία 21 είναι μια χρωμοσωμική ανωμαλία που συνδέεται με την ύπαρξη ενός επιπλέον χρωμοσώματος στο 21ο ζεύγος χρωμοσωμάτων.

Η Mattel διέθετε επί δεκαετίες στην αγορά μια λευκή, ξανθιά κούκλα –εκτός ορισμένων σπανίων εξαιρέσεων– όμως τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να διαφοροποιήσει το προφίλ της διάσημης κούκλας. Το 2106 παρουσίασε μια “στρογγυλή”, μια “μικρή” και μια “μεγάλη” Barbie. Σήμερα διαθέτει 175 διαφορετικά μοντέλα της κούκλας.

Πηγή: madamefigaro.gr

Διάβασε ακόμη