Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Με αυτό τον τρόπο θα προστατεύσεις το κινητό σου από την άμμο

Μια συμβουλή που θα σε σώσει.

Kοίτα πώς πάει, καλοκαίρι ίσον παραλία, παραλία ίσον άμμος και άμμος ίσον “αντίο κινητό”. Αν νόμιζες πως το νερό είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της συσκευής σου αυτούς τους μήνες, τότε μάλλον πρέπει να το ξανασκεφτείς και έπειτα να δεις τι θα κάνεις για να το προστατεύσεις.

Αρχικά, να σου δώσουμε μία εικόνα. Η άμμος είναι, ουσιαστικά, μία συλλογή από μικροσκοπικούς, αιχμηρούς κρυστάλλους που μπορούν να εισχωρήσουν σε κάθε γωνιά και να χαρακώσουν την οθόνη ή να φράξουν τα κυκλώματα. Γενικά, μπορεί να καταστρέψει τα πάντα.

Διάβασε ακόμη – Οι επιδράσεις του κλιματιστικού στην υγεία σου

Και σα να μην έφτανε αυτό, ένα περίεργο φαινόμενο έχει χτυπήσει τους κατόχους των iPhone. Η άμμος “επιτέθηκε” σε μία συσκευή που βρισκόταν στην παραλία, σχηματίζοντας έναν περίεργο μαύρο κύκλο στο πίσω μέρος.

Magsafe vs. άμμος

Αν είσαι κάτοχος iPhone, γνωρίζεις ότι το Magsafe είναι μια τεχνολογία που σου επιτρέπει να συνδέεις το smartphone σου με διάφορα αξεσουάρ, όπως ο φορτιστής. Το σύστημα αυτό λειτουργεί με μαγνήτες που σχηματίζουν έναν κύκλο πίσω από το κέλυφος του τηλεφώνου. Ως αποτέλεσμα, στην παραλία όλοι οι κόκκοι που περιέχουν σίδηρο αναπόφευκτα έλκονται από αυτό.

Διάβασε ακόμη – Lazy girl job: Το μυστικό για μια καριέρα χωρίς κανένα άγχος

Το καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις όταν πηγαίνεις στην παραλία είναι να βάζεις το κινητό σε μια διαφανή σακούλα. Μπορεί να μην είναι το πιο άνετο πράγμα στον κόσμο, αλλά τουλάχιστον θα το διατηρήσεις σώο και αβλαβές.

Πηγή: esquire.com.gr

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη