Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024

Τα σημάδια που δείχνουν ότι τα παιδιά είναι εθισμένα στις ψηφιακές συσκευές

Ο συμβουλευτικός ψυχολόγος, βιοσυντονιστής και ομιλητής έμπνευσης, Γιάννης Μιχαήλ, εξηγεί όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις.

Ο ψηφιακός εθισμός είναι μια επιβλαβής εξάρτηση από ψηφιακά μέσα και συσκευές όπως smartphone, βιντεοπαιχνίδια και υπολογιστές.

Οι ψηφιακές συσκευές μπορεί να είναι ένα εξαιρετικά παραγωγικό εργαλείο, ωστόσο η εθιστική χρήση αυτών των συσκευών μπορεί να επηρεάσει την εργασία, το σχολείο και τις σχέσεις.

Ειδικά τα παιδιά αν αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή παίζοντας παιχνίδια από ό,τι αλληλεπιδρούν με ανθρώπους, είναι καιρός για να γίνει επαναξιολόγηση της χρήση της τεχνολογίας.

Διάβασε ακόμη – 5 συμπτώματα εθισμού στο κινητό τηλέφωνο

Πέντε σημάδια ότι τα παιδιά σας είναι εθισμένα στις ψηφιακές συσκευές:

#1. Υπερβολικός Χρόνος στην Οθόνη: Εάν τα παιδιά σας περνούν τις περισσότερες ώρες της ημέρας τους κολλημένα σε ψηφιακές συσκευές, όπως smartphone, tablet, ή υπολογιστή, και αυτό επηρεάζει την καθημερινή τους ρουτίνα και ευθύνες, είναι ένα σημάδι εθισμού.

#2. Παράλειψη Άλλων Δραστηριοτήτων: Όταν τα παιδιά αρχίσουν να παραλείπουν δραστηριότητες που προτού απολάμβαναν, όπως η υπαίθρια παιχνιδιά, η κοινωνικοποίηση με φίλους ή η συμμετοχή σε εξωσχολικές δραστηριότητες, υπέρ των ψηφιακών οθονών, μπορεί να υποδηλώνει εθισμό.

#3. Συμπτώματα Αποχώρησης: Εάν τα παιδιά σας γίνονται εκνευρισμένα, ανήσυχα ή ανήσυχα όταν δεν τους επιτρέπεται η πρόσβαση στις συσκευές τους ή όταν περιορίζεται ο χρόνος που περνούν στις οθόνες, αυτό υποδηλώνει εξάρτηση από τις ψηφιακές συσκευές.

#4. Πτώση στην Ακαδημαϊκή Επίδοση: Μια πτώση στις βαθμολογίες του σχολείου ή μια μείωση στην ακαδημαϊκή επίδοση μπορεί να είναι ένα σημάδι εθισμού στις ψηφιακές συσκευές, καθώς ο υπερβολικός χρόνος στις οθόνες μπορεί να επηρεάσει την ικανότητά τους να επικεντρώνονται στις σπουδές.

Διάβασε ακόμη – Tι θεραπεύει ο βιοσυντονισμός;

#5. Κοινωνική Απομόνωση: Όταν τα παιδιά αρχίζουν να απομονώνονται από την οικογένεια και τους φίλους τους υπέρ των διαδικτυακών επαφών ή του παιχνιδιού, μπορεί να υποδηλώνει εθισμό. Επίσης, ενδέχεται να χάσουν το ενδιαφέρον τους για κοινωνικές δραστηριότητες πρόσωπο με πρόσωπο.

Είναι σημαντικό να διατηρείτε ανοιχτή επικοινωνία με τα παιδιά σας και να θεσπίζετε υγιείς περιορισμούς χρήσης οθονών για να προλάβετε και να αντιμετωπίσετε τυχόν εθισμό στις ψηφιακές συσκευές.

H Επαναστατική μέθοδος “Repaint Your Life” Βιοσυντονισμου είναι μια ανωδυνη, αμεση και φυσικη λύση.

Ευχαριστίες στον συμβουλευτικό ψυχολόγο, βιοσυντονιστή και ομιλητή έμπνευσης, Yianni Michael, τηλ.: 99611400, www.yiannismichael.com, Facebook: YiannisMichael, Instagram: Yiannis Michael, Email: [email protected]

Διάβασε ακόμη