Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024

Τα αθλήματα που σε βοηθούν να χάσεις βάρος

5 δραστηριότητες που πρέπει να ακολουθήσεις.

Η σωματική άσκηση και η ισορροπημένη διατροφή είναι βασικά στοιχεία για να χάσεις βάρος και να διατηρήσεις τη φόρμα σου. Ωστόσο, δεν είναι όλα τα αθλήματα εξίσου αποτελεσματικά στην καύση θερμίδων και στην επίτευξη αποτελεσμάτων. Ο Dr. Lee, καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Harvard, έχει συντάξει μια έκθεση που περιγράφει λεπτομερώς τα αθλήματα που προτείνονται για απώλεια βάρους.

#1. Κολύμβηση

Σύμφωνα με την έκθεση, η κολύμβηση θεωρείται “η τέλεια άσκηση” λόγω της χαμηλής επίδρασής της στις αρθρώσεις και της ικανότητάς της να δουλεύει τις περισσότερες μυϊκές ομάδες. Η άνωση του νερού ανακουφίζει από την ένταση στις οδυνηρές αρθρώσεις και ταυτόχρονα καίει μεγάλο αριθμό θερμίδων. Επιπλέον, η κολύμβηση βελτιώνει την καρδιαγγειακή αντοχή, τονώνει το σώμα και βελτιώνει την ευελιξία δουλεύοντας ενάντια στην αντίσταση του νερού.

Δίαβασε ακόμη – 9+1 λάθη που αυξάνουν τις λιγούρες σου

#2. Τάι Τσι

Αυτή η κινεζική πολεμική τέχνη συνδυάζει κίνηση και χαλάρωση και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική για τους ηλικιωμένους. Ο Dr. Lee τονίζει ότι η ισορροπία είναι ζωτικής σημασίας για τη φυσική κατάσταση και το τάι τσι βοηθά στη βελτίωση αυτής της ικανότητας, η οποία τείνει να επιδεινώνεται με την ηλικία. Εκτός από τη διατήρηση της ισορροπίας, αυτή η πρακτική ενισχύει επίσης τους μυς και συμβάλλει στη συνολική ευημερία.

#3. Προπόνηση δύναμης

Η έκθεση τονίζει τη σημασία της ενσωμάτωσης ρουτινών προπόνησης δύναμης για να κρατήσει τους μυς ισχυρούς. Καθώς μεγαλώνουμε, αν δεν χρησιμοποιήσουμε τους μυς μας, θα χάσουν τη δύναμή τους με την πάροδο του χρόνου. Η προπόνηση δύναμης όχι μόνο βοηθά στην καύση θερμίδων, αλλά και διατηρεί τη λειτουργία του εγκεφάλου. Όσο περισσότερους μυς έχουμε, τόσο περισσότερες θερμίδες καίμε, γεγονός που διευκολύνει τη διατήρηση του βάρους.

Διάβασε ακλομη – Ο τρόπος που θα κάνεις τις διακοπές σου να φαίνονται μεγαλύτερες σε διάρκεια

#4. Αθλήματα ρακέτας

Το τένις, το πάντελ και άλλα αθλήματα ρακέτας είναι εξαιρετικές επιλογές για να είσαι σε φόρμα και ταυτόχρονα να περνάς καλά. Αυτά τα αθλήματα περιλαμβάνουν τους μυς του άνω και κάτω μέρους του σώματος και μειώνουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων. Σύμφωνα με τον Vijay A. Daryanani, φυσιοθεραπευτή και προσωπικό γυμναστή στο Spaulding, που συνδέεται με το Κέντρο Περιπατητικής Φροντίδας του Harvard, τα αθλήματα ρακέτας είναι ιδανικά για πολλούς ενήλικες λόγω των σωματικών οφελών και της παιχνιδιάρικης πτυχής που προσφέρουν.

#5. Τρέξιμο

Το τρέξιμο είναι μια προσιτή και αποτελεσματική σωματική δραστηριότητα για τη βελτίωση της υγείας. Δεν απαιτεί ακριβό εξοπλισμό και μπορείς να τρέξεις σχεδόν οπουδήποτε. Μελέτες έχουν δείξει ότι βελτιώνει τα επίπεδα χοληστερόλης, δυναμώνει τα οστά, ωφελεί τη διάθεση και αποτρέπει την απώλεια μνήμης που σχετίζεται με την ηλικία. Με μόλις μισή ώρα έντονου ρυθμού, μπορείς να κάψεις έως και 500 γραμμάρια λίπους κάθε 5 χιλιόμετρα.

Πηγή: esquire.com.gr

Διάβασε ακόμη