Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 2021

Dating apps: Μπορείς να κάνεις σχέση μέσα από εφαρμογές γνωριμιών;

Ακολουθούν 6 tips από την ειδικό για το πώς να γνωρίσεις το ταίρι σου μέσα από εφαρμογές γνωριμιών.

Tης Νικόλ Ζένιου

Ο ενάμιση χρόνος πανδημίας έχει επηρεάσει τις προσπάθειες μας για εύρεση του ιδανικού συντρόφου, λόγω των περιοριστικών μέτρων και της καραντίνας που μας κρατούσαν για αρκετό διάστημα στο σπίτι.

Ωστόσο, τώρα είναι η κατάλληλη εποχή για να αρχίσεις να το ξανασκέφτεσαι, αν είσαι ακόμα σιγνκλ. Οι εφαρμογές γνωριμιών σου δίνουν την ευκαιρία για μια πρώτη γνωριμία, όμως πολύ συχνά δεν οδηγούν σε σχέσεις. 

Παρακάτω ακολουθούν tips από την συμπεριφοριστικό επιστήμονα, σύμβουλο σχέσεων και συγγραφέα του βιβλίου “How To Not Die Alone”, Logan Ury, για να χρησιμοποιείς τα dating apps με σωστούς τρόπους που θα οδηγήσουν σε πιο ουσιαστικές γνωριμίες.

  1. 1. Φτιάξε ένα προφίλ που να αντικατοπτρίζει με ειλικρίνεια την πραγματική εικόνα του εαυτού σου – αλλά να είναι και κολακευτικό 

Το κλειδί για ένα καλό profile σε dating app είναι να δείχνεις ποια πραγματικά είσαι – με στοιχεία από εσένα που το match σου να μπορεί να σε ρωτήσει ερωτήσεις για αυτά για να ξεκινήσει μια συζήτηση. Επίλεξε φωτογραφίες που να είναι κολακευτικές. Απέφυγε να βάλεις για κεντρική φωτογραφία κάποια στην οποία φοράς γυαλιά ηλίου ή έχεις εφαρμόσει φίλτρα. Επίσης βάλε διαφορετικές φωτογραφίες μεταξύ τους – σίγουρα μια που να δείχνει όλο το σώμα και μια που να δείχνει μια δραστηριότητα που σου αρέσει να κάνεις. Ένα συχνό λάθος που κάνουν οι χρήστες είναι να βάζουν πολλές φωτογραφίες με φίλους τους, με αποτέλεσμα ο άλλος να πρέπει να μαντέψει ποια είσαι και αυτό είναι κουραστικό. Μπορείς να βάλεις μία για να δείξεις ότι έχεις ένα στενό οικογενειακό και φιλικό κύκλο αλλά όχι περισσότερες. 

2. Μην κάνεις πολλά match μέσα στην ίδια μέρα 

Αν κάνεις πολλά match αυτό σημαίνει πώς δεν θα δώσεις την απαραίτητη σημασία στον κάθε ένα και επίσης είναι και κουραστικό. Προσπάθησε να μιλάς μόνο με ένα άτομο την φορά. Αυτό θα σου δώσει την ευκαιρία να γνωρίσεις το άτομο και να αποφασίσεις αν θέλεις να πας στο επόμενο ή να συνεχίσεις τη συζήτηση. 

3. Απέφυγε το “small talk”

Μόλις γνωριστείτε και ανταλλάξετε τις πρώτες κουβέντες, απέφυγε τις τυπικές ερωτήσεις όπως “Πώς πέρασες το Σαββατοκύριακο σου;”. Μπορείς να ρωτήσεις πιο συγκεκριμένα πράγματα που να έχουν κάποιο ενδιαφέρον και για τους δύο, ή να ρωτήσεις πιο φιλοσοφικές ερωτήσεις όπως εκείνες που σχεδίασε ο ψυχολόγος Arthur Aron και μπορούν να σε βοηθήσουν να βρεις το ταίρι σου – αφού μπορούν να κάνουν κάποιον να σε ερωτευτεί. Συνολικά είναι 36, και μπορείς να τις βρεις εδώ:

Διάβασε ακόμη – Αυτές οι ερωτήσεις μπορούν να τον κάνουν να σε ερωτευτεί

4. Εντόπισε τα σημάδια που δείχνουν αν πραγματικά ενδιαφέρεται 

Όταν συνομιλείς με το match σου προσπάθησε να παρατηρήσεις αν ενδιαφέρεται πραγματικά για ‘σένα. Σε ρωτάει ερωτήσεις για τον εαυτό σου; Σε φλερτάρει ή διατηρεί μια σοβαρότητα; Νιώθεις ότι το παίρνει χαλαρά; Επίσης πολλές φορές, αν αρέσεις σε κάποιον, και αυτό θα το καταβάλεις μόνο αν κάνετε video chat, μιμείται τις κινήσεις που κάνεις, ασυναίσθητα, π.χ. αν βάζεις το χέρι στο πιγούνι ή κάνεις κάποια άλλη κίνηση μπορεί να την μιμηθεί. 

5. Διατήρησε το momentum μετά το match 

Μόλις κάνεις match με κάποιον είναι σημαντικό να μιλήσετε κατευθείαν ή τουλάχιστον μέσα σε 24 ώρες. Κάνε του ερωτήσεις για να μάθεις ποιος είναι και κράτα το ενδιαφέρον μετά συνεχίζοντας τη συζήτηση – για παράδειγμα μπορείτε να μιλήσετε για μουσική και τα αγαπημένα σας τραγούδια. Οι έρευνες δείχνουν πώς το να ρωτάς ερωτήσεις που χρειάζονται σκέψη είναι ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσεις κάποιον. Επίσης, όταν έρθει η ώρα να βρεθείτε, προγραμματίστε το αμέσως – αποφασίστε μια μέρα και ώρα και μην το αφήσετε για το μέλλον. Οι έρευνες δείχνουν ότι οι περισσότεροι ανταλλάζουν τηλέφωνα και συνεχίζουν να μιλάνε εκτός του app μέσα σε διάστημα 5 ημερών από το πρώτο match. 

6. Μην πάρεις οριστική απόφαση από το πρώτο ραντεβού

Ένας στους τρεις χρήστες δήλωσαν ότι μπορούν να κρίνουν αν ταιριάζουν με κάποιον μόνο μετά το δεύτερο ή το τρίτο ραντεβού. Κάποιες γνωριμίες χρειάζονται χρόνο και δεν συμβαίνει ο έρωτας πάντα από την πρώτη ματιά. Αν δεν είσαι σίγουρη αν πρέπει να βγεις για δεύτερο ραντεβού, ρώτησε τον εαυτό σου τις παρακάτω ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να πάρεις τη σωστή απόφαση:

  • Μοιράζεστε τις ίδιες αξίες;
  • Ποιο κομμάτι του εαυτού σου, βγάζει προς τα έξω; 
  • Πώς νιώθεις όταν βρίσκεσαι μαζί του;
  • Κάνει προσπάθεια να ρωτήσει ερωτήσεις για ΄σένα ή μονοπωλεί τη συζήτηση;    

Φωτογραφίες: istock

Διάβασε ακόμη