Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024

Συνέντευξη: O Δρ. Γιώργος Βασιλείου εξηγεί όλα όσα πρέπει να κάνεις για ένα λαμπερό χαμόγελο

Ποιες είναι οι τάσεις του 2024 για να το επιτύχουν;

Ο γνωστός Χειρουργός Οδοντίατρος Εμφυτευματολόγος Δρ. Γιώργος Βασιλείου, μας εξηγεί πώς να αποκτήσουμε ένα λαμπερό χαμόγελο που θα κρατήσει στον χρόνο.

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θέλουν να αναβαθμίσουν το χαμόγελό τους. Ποιες είναι οι τάσεις του 2024 για να το επιτύχουν;

Πράγματι, ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι ενδιαφέρονται για την εξωτερική τους εμφάνιση, ένα μεγάλο κομμάτι της οποίας είναι η αισθητική οδοντιατρική. Για να αποκτήσει κάποιος ένα ωραίο, φωτεινό χαμόγελο που θα ενισχύσει την αυτοπεποίθησή του, θα πρέπει να εμπιστευθεί έναν εξιδεικευμένο οδοντίατρο και να ακολουθήσει τη διαδικασία λεύκανσης δοντιών που μπορεί να επιτευχθεί εύκολα και ανώδυνα, χάρη στην εξέλιξη της σύγχρονης οδοντιατρικής. Υπάρχουν διάφορες τεχνικές, όπως η λεύκανση δοντιών με led (λέιζερ) στο οδοντιατρείο ή η λεύκανση στο σπίτι με ειδικά μασελάκια.

Διάβασε ακόμη – Η ορθοδοντική θεραπεία επηρεάζει και την υγεία;

Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως πριν τη διαδικασία λεύκανσης με οποιαδήποτε τεχνική, θα πρέπει να προηγηθεί ο καθαρισμός των δοντιών, έτσι ώστε να απομακρυνθεί η πλάκα και οι χρωστικές. Μια άλλη μεγάλη τάση για να αναβαθμίσει κάποιος το χαμόγελό του, είναι τα οδοντικά εμφυτεύματα, που θεωρούνται ό,τι  πιο σύγχρονο έχει να επιδείξει η σημερινή οδοντιατρική και αποτελούν το πρότυπο στην αντιμετώπιση της απώλειας των δοντιών. Ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο στον κλάδο της οδοντιατρικής, είναι οι όψεις ζιρκονίου και οι στεφάνες ζιρκονίου. Το ζιρκόνιο είναι ένα επαναστατικό υλικό το οποίο εξασφαλίζει εξαιρετική ποιότητα και αισθητική, βελτιστοποιώντας την εικόνα των δοντιών και ταυτόχρονα την μάσηση. Χρησιμοποιείται για να κατασκευαστεί μια στεφάνη-θήκη ή για την κατασκευή αρκετών δοντιών με την μορφή γέφυρας.

Το υλικό του ζιρκονίου ή IPS emax Zir CAD -διπυριτικό λίθιο- χαρακτηρίζεται από μία “φυσική” συνεχή και απρόσκοπτη διαβάθμιση του χρώματος και της διαφάνειας και από βελτιοποιημένες ιδιότητες ημιδιαφάνειας καθιστώντας το, ένα μεγάλο trend της αισθητικής οδοντιατρικής.

Τα τελευταία χρόνια γίνεται συχνά λόγος για τα εμφυτεύματα. Ποιες διαφορές έχει με τις πρακτικές που ακολουθούνταν στο παρελθόν;

Τα εμφυτεύματα είναι εξαιρετικά διαδεδομένα στην εποχή μας γιατί χαρίζουν ένα όμορφο και λειτουργικό χαμόγελο, διορθώνοντας προβλήματα ή ελλείμματα δοντιών. Αποτελούν μάλιστα τη μακροβιότερη αποκατάσταση και την πιο άνετη λύση για τον ασθενή. Παλαιότερα, ο ασθενής αναγκαζόταν να έχει κινητές οδοντοστοιχίες και προσθετικές εργασίες στηριζόμενες σε διπλανά δόντια ή στα ούλα. Σήμερα, με τη βοήθεια οδοντικών εμφυτευμάτων καταφέρνουμε να λύσουμε προβλήματα τόσο λειτουργικής όσο και αισθητικής φύσεως, δίνοντας στους ασθενείς τη δυνατότητα να απολαμβάνουν κάθε στιγμή της καθημερινότητάς τους.

Διάβασε ακόμη – Συνέντευξη: Η διαιτολόγος – διατροφολόγος Κρίστη Αγαπίου μιλά για την απώλεια κιλών χωρίς γυμναστική

Σε περίπτωση που ένας ασθενής χάσει ένα ή περισσότερα δόντια, πώς μπορούμε να αποκαταστήσουμε το έλλειμα;

Στη σύγχρονη οδοντιατρική η πλέον ενδεδειγμένη λύση για την αποκατάσταση δοντιών που λείπουν, είναι τα οδοντικά εμφυτεύματα. Πρόκειται για  μεταλλικά στηρίγματα από τιτάνιο, τα οποία τοποθετούνται στην περιοχή που λείπει κάποιο δόντι. Το τιτάνιο είναι ένα απόλυτα βιοσυμβατό υλικό και ενσωματώνεται στο οστό μετά από 2 έως 4 μήνες. Πάνω σε αυτά τα στηρίγματα τοποθετούνται οι αντίστοιχες προσθετικές αποκαταστάσεις, στεφάνες ή γέφυρες. Η εμφύτευση είναι μία σχετικά απλή και ανώδυνη διαδικασία, κατά την οποία τοποθετείται το οδοντικό εμφύτευμα κάτω από τα ούλα, μέσα στο οστό. Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις συνήθεις δραστηριότητές του από την επόμενη μέρα.

Πόσο εύκολο είναι να προσαρμοστεί ο ασθενής στη νέα τεχνητή του οδοντοστοιχία;

Είναι γεγονός ότι η απώλεια δοντιών επηρεάζει σημαντικά τη ψυχολογία ενός ασθενή. Η επιστήμη έχει πλέον φθάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα και υπάρχει η δυνατότητα μέσω των οδοντικών εμφυτευμάτων να αντικαταστήσει κανείς οποιαδήποτε προβληματικά δόντια, κερδίζοντας τη χαμένη του αυτοπεποίθηση. Μέσω των εμφυτευμάτων, οι ασθενείς αποδέχονται πιο εύκολα τις καινούργιες αποκαταστάσεις τους, οι οποίες πλέον είναι ακίνητες, λειτουργικά αξιόπιστες και με πολύ υψηλά ποσοστά αισθητικής ακρίβειας.

Ποιο είναι το όραμα και η αποστολή του Bright Smile Dental Center;

Όραμά μας, είναι να παρέχουμε στον κάθε ασθενή μια ολοκληρωμένη οδοντιατρική φροντίδα εστιάζοντας σε ένα ευρύ φάσμα οδοντιατρικών υπηρεσιών που παρέχονται κάτω από μια ενιαία στέγη. Επιπρόσθετα, στοχεύουμε στην παροχή υψηλής ποιότητας οδοντιατρικής φροντίδας, χρησιμοποιώντας προηγμένες τεχνικές και εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας. Με δέσμευση στην αριστεία, προσπαθούμε να ενισχύσουμε τη στοματική υγεία και την ευημερία των ασθενών μας, διασφαλίζοντας ότι κάθε άτομο λαμβάνει εξατομικευμένη και κορυφαία φροντίδα.

Μπορείτε να μας πείτε τέλος και ποιοι είναι οι σημαντικότεροι σταθμοί της πορείας σας στον κλάδο της Οδοντιατρικής;

Από το 1994 έως το 2001, φοίτησα στο 3ο Ιατρικό και Οδοντιατρικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας, στο τμήμα Οδοντιατρικής και Στοματολογίας. Το ακαδημαϊκό αυτό ταξίδι κορυφώθηκε με την απόκτηση του πτυχίου του Διδάκτωρ Στοματολογίας – DDS. Το 2002 ξεκίνησα την επαγγελματική μου σταδιοδρομία, όπου εργαζόμουν σε ιδιωτικό ιατρείο στην Κύπρο, στο οποίο άρχισα να ασκώ την οδοντιατρική. Το 2003 σηματοδότησε ένα σημαντικό ορόσημο καθώς ανέλαβα την πρωτοβουλία να ιδρύσω το πρώτο Οδοντιατρικό Κέντρο Bright Smile στη Λάρνακα. Αυτό σηματοδότησε την αρχή ενός νέου κεφαλαίου στην καριέρα μου, με επίκεντρο την παροχή οδοντιατρικής φροντίδας και υπηρεσιών στην κοινότητα.

Το 2005, επέκτεινα περαιτέρω το Bright Smile, ανοίγοντας το δεύτερο Οδοντιατρικό Κέντρο Bright Smile, αυτή τη φορά στη Λευκωσία. Αυτή η επέκταση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Δρ Άντρη Πάρπα, Οδοντίατρο και Ορθοδοντικό. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ασχολήθηκα ταυτόχρονα με τον τομέα της Εμφυτευματολογίας μέσω συνεργασίας με την εταιρεία AlphaBio, με έδρα το Ισραήλ. Συνεχίζοντας τη δέσμευσή μου στην επαγγελματική εξέλιξη, επιδίωξα την προηγμένη εκπαίδευση και κατάρτιση. Το 2011, απέκτησα μεταπτυχιακό στην Εμφυτευματολογία από το Πανεπιστήμιο UCLA στο Λος Άντζελες. Αυτό το πτυχίο ενίσχυσε την τεχνογνωσία μου και μου επέτρεψε να προσφέρω υψηλότερο επίπεδο εξειδικευμένης φροντίδας στους ασθενείς μου. Αυτά τα ορόσημα αντιπροσωπεύουν κομβικές στιγμές στο ταξίδι μου ως επαγγελματίας οδοντίατρος, αντανακλώντας την πρόοδο, από τις ακαδημαϊκές σπουδές στη δημιουργία επιτυχημένων οδοντιατρικών κέντρων και την απόκτηση εξειδικευμένης εκπαίδευσης στην Εμφυτευματολογία.

Περισσότερες πληροφορίες για τον Δρ. Γιώργο Βασιλείου και το Bright Smile, θα βρείτε στο τηλέφωνο 22 519190.

Instagram: @drgeorgevassiliou

Διάβασε ακόμη