Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

9+1 προορισμοί του κόσμου που πρέπει να επισκεφτείς

Η Ελλάδα είναι εντός λίστας;

Για να εμπνεύσει τους λάτρεις των ταξιδιών και του κρασιού, η Compare the Market Australia συνέταξε έναν κατάλογο με τους κορυφαίους οινικούς προορισμούς, για να βοηθήσει τους ανθρώπους να αποφασίσουν για τις επόμενες διακοπές τους. Σύμφωνα με την έρευνα η Ελλάδα και η Κύπρος βρίσκονται ανάμεσα στις καλύτερες χώρες στον κόσμο για οινοτουρισμό. Με παραπάνω από 220 ποικιλίες σταφυλιών η Ελλάδα βρίσκεται στην 18η θέση παγκοσμίως αλλά στην 9η στην ευρωπαϊκή κατάταξη. Με 114 διαθέσιμες ποικιλίες σταφυλιών η Κύπρος βρίσκεται στη 36η θέση παγκοσμίως και 20η στην Ευρωπαϊκή κατάταξη.

Διάβασε ακόμη – To ελληνικό νησί που χαρακτηρίζεται ως ο πιο γαλήνιος προορισμός του κόσμου

Τα τελευταία χρόνια ενίσχυση του οινοτουρισμού, η οποία είναι μια από τις πιο δυναμικά ανερχόμενες μορφές θεματικού τουρισμού, αποτελεί υψηλή προτεραιότητα για την Ελλάδα και Κύπρο, καθώς συνεισφέρει στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας, προωθεί την καινοτομία και την υιοθέτηση καλών πρακτικών, ενώ δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας με ικανοποιητικές αμοιβές και προοπτική. Επίσης υπάρχει άνοδος του οινοτουρισμού ως travel trend ειδικά από ξένους τουρίστες με παγκόσμιες Google αναζητήσεις.

Διάβασε ακόμη – Αυτές είναι οι πιο ευτυχισμένες χώρες στον κόσμο

Η μελέτη λοιπόν της Compare the Market Australia ανέλυσε τις περιοχές με βάση τους εξής 7 παράγοντες: τον αριθμό ποικιλιών σταφυλιών, την έκταση αμπελώνων, την κατανάλωση κρασιού, την παραγωγή οίνου, τη βαθμολογία κριτικών για το πιο δημοφιλές κρασί, την τιμή του δημοφιλέστερου κρασιού και την παγκόσμια κατάταξη της πιο δημοφιλούς φιάλης κρασιού.

Λοιπόν, για να μην αναρωτιέσαι άλλο, αυτοί είναι οι 10 κορυφαίοι προορισμοί για τους λάτρεις του κρασιού:

1. Γαλλία

2. Ιταλία

3. Ισπανία

4. Πορτογαλία

5. Γερμανία

6. Τουρκία

7. Ελβετία

8. Αυστρία

9. Ελλάδα 

10. Ρουμανία

Πηγή: esquire.com.gr

Φωτογραφίες: istock

Διάβασε ακόμη