Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024

Σεμινάρια “Mastermind”: Πώς μπορούν να σου αλλάξουν τη ζωή; 

Ο εγγεγραμμένος συμβουλευτικός ψυχολόγος και ειδικός στη θεραπεία βιοσυντονισμού Γιάννης Μιχαήλ, εξηγεί.

Της Νικόλ Ζένιου

Η πανδημία μαζί με τα περιοριστικά μέτρα που τη συνοδεύουν έχουν προκαλέσει φόβο, εργασιακή ανασφάλεια, αβεβαιότητα και αρνητικά συναισθήματα στους περισσότερους από εμάς επηρεάζοντας σημαντικά τη ψυχολογία μας.

Τώρα, ίσως περισσότερο από ποτέ, έχουμε ανάγκη από ψυχολογική υποστήριξη και από πράγματα που θα μας φτιάξουν τη διάθεση και θα μας βοηθήσουν να επαναπροσδιορίσουμε τη ζωή μας λαμβάνοντας υπόψη τις νέες συνθήκες.

Ο εγγεγραμμένος συμβουλευτικός ψυχολόγος και ειδικός στη θεραπεία βιοσυντονισμού Γιάννης Μιχαήλ, μας μιλά για τα σεμινάρια Mastermind, και πώς αυτά μπορούν να σου δώσουν τα κατάλληλα εργαλεία για να ξεκλειδώσεις τη ζωή σου και κάνεις τα όνειρα σου πραγματικότητα.

Διάβασε ακόμη – Εσύ, έχεις βρει τον σκοπό της ζωής σου; Συμβουλές από τον ψυχολόγο

Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με το κομμάτι της συμβουλευτικής ψυχολογίας αλλά και του βιοσυντονισμού;  Πώς μπήκε στη ζωή σου;

Ξεκίνησα ως Συμβουλευτικός Ψυχολόγος με εξειδίκευση στην Θεραπεία Γνωστικής Συμπεριφοράς και την Bicom Bioresonance Therapy, αποφοιτώντας από το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Φλόριντα με πτυχίο και μεταπτυχιακό στην Τεχνη και την Επιστήμη Ψυχολογίας. Στη συνέχεια εξειδικεύτηκα και πήρα πιστοποίηση στο Bicom Bioresonance Therapy λόγω των ισχυρών πεποιθήσεων που έχω για την Φυσική Θεραπεία. Πιστεύοντας σθεναρά στην δύναμη της ενέργειας και ότι η καλή ενέργεια ισούται με την καλή υγεία, δημιούργησα ένα μοναδικό στυλ θεραπείας, συνδυάζοντας την Ψυχοθεραπεία με τον Βιοσυντονισμό, με σκοπό οι ασθενείς να βρουν την εσωτερική γαληνή με μια υγιή νοοτροπία.

Πώς προέκυψε η δημιουργία της ακαδημίας Repaint your life;

Σκοπός είναι να βοηθήσω όσους περισσοτέρους ανθρώπους μπορώ στο να σταματήσουν να ζουν στην μετριότητα και απλά να ακολουθούν το πλήθος για να γίνουν αποδεκτοί. Θέλω να τους εμπνεύσω να δουν τον κόσμο ως ένα μέρος γεμάτο ευκαιρίες, αφθονία και μεγαλειότητα. Αλλά τι είναι μεγαλειότητα, ευτυχία, και επιτυχία αφορά αποκλειστικά τον καθένα μας ξεχωριστά να δώσει την δικιά του ερμηνεία. Εγώ είμαι εδώ για να τους δείξω ότι όλα είναι δυνατά και μπορούμε όλοι να αποκτήσουμε αυτά που θέλουμε για να είμαστε ευτυχισμένοι.

Μίλησε μας για μερικές από τις προκλήσεις της πανδημίας στην ψυχολογία μας; Ποιοι τομείς της ζωής μας επηρεάστηκαν περισσότερο;

Οι πρωτόγνωρες συνθήκες της πανδημίας έχουν οδηγήσει και σε εκδηλώσεις θυμού, καθώς 70% των ερωτώμενων αισθάνονται εκνευρισμό, 3 στους 10 έχουν ανεξέλεγκτα ξεσπάσματα θυμού, και 2 στους 10 αναφέρουν ότι μπλέκουν συχνά σε λογομαχίες.

Έντονα είναι και τα φαινόμενα σωματοποίησης, δηλαδή της έκφρασης των ψυχολογικών ή συναισθηματικών προβλημάτων ως σωματικά συμπτώματα, όπως ο πονοκέφαλος, το έντονο στρες και οι κρίσεις πανικού. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό́ Υγείας (WHO) σχεδόν 1 δισ. άνθρωποι αντιμετωπίζουν ψυχικό πρόβλημα ή ψυχική διαταραχή́. Όταν οι άνθρωποι υποφέρουν από “κακό” άγχος και από “χαμηλή” συναισθηματική υγεία, η αποδοτικότητα, η δημιουργικότητα και η εγρήγορσή τους επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό. Αρκετά εκτεταμένα είναι και τα συμπτώματα που σχετίζονται με το άγχος, με δύο στους τρεις (68%) να αισθάνονται νευρικότητα ή εσωτερική ταραχή, 40% να βρίσκονται σε υπερένταση και 18% να νιώθουν φόβο.

Τι είναι τα σεμινάρια Mastermind; Ποια η διάρκεια, και σε ποιους απευθύνονται;

Η φιλοσοφία της ακαδημίας Re Paint Your Life στηρίζεται στο ότι για να γίνεις σπουδαίος ηγέτης πρέπει πρώτα να γίνεις σπουδαίος άνθρωπος. Ο καλύτερος τρόπος να πέτυχεις στο μέλλον είναι να το δημιουργήσεις εσύ ο ίδιος και αυτό είναι που διδάσκω στα σεμινάρια. Βοηθάω τους ανθρώπους να ανακαλύψουν το όραμα τους, να επενδύσουν κάθε κύτταρο τους σε αυτό και να γίνει η κινητήρια τους δύναμη. Το κλειδί όμως, είναι να γνωρίζεις το ΓΙΑΤΙ το κάνεις και ποιος είναι ο σκοπός του οράματος.

Η διάρκεια των σεμιναρίων είναι συνολικά 6 συναντήσεις οι οποίες πραγματοποιούνται κάθε δυο εβδομάδες. Τα σεμινάρια απευθύνονται σε άτομα που θέλουν να εξελίξουν τον εαυτό τους και σε αυτό δεν χωράει κανένα ηλικιακό όριο. Έχουμε ήδη ξεκινήσει τις ομάδες και ετοιμάζουμε την επόμενη, η οποία θα ξεκινήσει στις 5 Απριλίου του 2022.

Με ποιους τρόπους μπορούν να μας αλλάξουν τη ζωή;

Ο στόχος του Mastermind είναι να ενώσω τις φωνές όλων των ατόμων που έχουν πάθος για προσωπική ανάπτυξη. Αυτή η κοινότητα θα είναι άτομα που είναι ενάντια στο κατεστημένο, άτομα που πιστεύουν ότι η αυτό – εξέλιξη είναι τρόπος ζωής και επιλέγουν να βλέπουν τον κόσμο με τα μάτια της αισιοδοξίας. Βοηθώ τα μέλη της ομάδας να θέσουν τους στόχους τους, να δημιουργήσουν ένα πλάνο και να το οραματιστούν ώστε να γίνει πραγματικότητα. Ακολουθούμε μικρά, καθημερινά βήματα και μαθαίνουμε καινούργιες τεχνικές μέσα από τα workshops των σεμιναρίων με σκοπό την αποκάλυψη της καλύτερης εκδοχής του εαυτού μας.

Ο βιοσυντονισμός είναι εξίσου σημαντικός;

Η βιοσυντονιστικη θεραπεία είναι μια ολιστική φυσική μέθοδος, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάφορες παθήσεις. Είναι ανώδυνη, ακίνδυνη και εξαιρετικά αποτελεσματική αφού ανιχνεύει τις κρυμμένες αίτιες οι οποίες προκαλούν την πάθηση (π.χ. Σπαστική κολίτιδα, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, αλλεργικές παθήσεις, αδυνάτισμα, διαταραχές ύπνου, φοβίες, κρίσεις πανικού κ.α.). Ο βιοσυντονισμος έχει πολύ μεγάλη ακρίβεια και με μια μόνο συνεδρία αποκαλύπτει όλα τα ζητήματα υγείας. Παρέχει μια επισκόπηση ολόκληρου του σώματος και προσδιορίζει τον βαθμό διαταραχής των οργάνων. Επίσης, επιτρέπει την ταυτοποίηση των παρασίτων και μικροοργανισμών, ακόμη και εκείνων που είναι αδύνατον να διαγνωσθούν από τις υπάρχουσες μεθόδους.

Ποια είναι τα πιο συχνά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμμετέχοντες;

Το πιο συχνό πρόβλημα που παρουσιάζεται είναι η αναβλητικότητα και αυτό συμβαίνει είτε γιατί νιώθουμε ότι έχουμε ακόμη αρκετό χρόνο μπροστά μας είτε γιατί φοβόμαστε την αποτυχία. Επίσης, ακόμη ένα πρόβλημα το οποίο αυξήθηκε τα τελευταία χρόνια είναι η ισορροπία της εργασίας με την προσωπική ζωή. Πολλά ζευγάρια αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα επικοινωνίας αφού, λόγω φόρτου εργασίας και από τις δυο πλευρές, η προσωπική ζωή μένει στο περιθώριο.

Ποια είναι τα σχέδια σου για το μέλλον;

Ετοιμάζω την εκδήλωση του 3ου RePaint Your Life με ένα ομιλητή παγκόσμιας εμβέλειας στον κόσμο του inspirational and motivational speaking”, που θα ενθουσιάσει το κυπριακό κοινό. Η εκδήλωση προγραμματίζεται τον Οκτώβριο του 2022.

Επίσης, σύντομα θα ανακοινωθεί η έκδοση του βιβλίου μου “ΜΗ ΦΟΒΟΥ…Ξαναζωγράφισε την ζωή σου” από γνωστό εκδοτικό οίκο στην Ελλάδα, με απώτερο σκοπό να βοηθήσει τον αναγνώστη να αναθεωρήσει τον ορθολογισμό του και να στραφεί σε έναν καθαρό προσανατολισμό της καρδιάς. Να κάνει μια στροφή προς τα μέσα και προς τα μονοπάτια που οδηγούν στην προσωπική τελείωση και την Αλήθεια.

Επιπρόσθετα, σχεδιάζω το εργαλείο του RePaint Your Life Journal που διδάσκω στην Ακαδημία, να είναι σύντομα ένα εργαλείο το οποίο θα διδάσκεται στα σχολεία μας για να βοηθήσει νέους ανθρώπους να μάθουν την επιστήμη πίσω από την στοχοθέτηση, την έκφραση συναισθημάτων και την οργάνωση σκέψεων για να νικήσουν την μάχη με την αναβλητικότητα. Τέλος, το Re – Paint Your Life Academy, ξεκίνησε συνεργασία με εταιρίες οι οποίες ενδιαφέρονται να λάβει μέρος το προσωπικό τους στα Mastermind Sessions για συναισθηματική υγεία και ευεξία.

Info: τηλ.: 99611400, www.yiannismichael.com, Facebook: YiannisMichael, Instagram: Yiannis Michael, Email: [email protected]

Διάβασε ακόμη