Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024

Γκαλερί Riana Raouna: Η ομαδική έκθεση “Under the Same Sky” στη Λευκωσία

Με έργα σύγχρονης ζωγραφικής από ανερχόμενους καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο.

Η ομαδική έκθεση της γκαλερί RIANA RAOUNA με τίτλο “Under the Same Sky”, θα πραγματοποιηθεί στο A+ Multipurpose Event Space, στην Οδό Ερμού 266, Λευκωσία, από τις 30 Μαρτίου μέχρι τις 20 Απριλίου. Η έκθεση πραγματεύεται την έννοια της νοσταλγίας μέσα από έργα 11 καλλιτεχνών, οι πλείστοι από τους οποίους εκθέτουν για πρώτη φορά στην Κύπρο.

Γκαλερί Riana Raouna

Η γκαλερί RIANA RAOUNA ξεκίνησε τη λειτουργία της διαδικτυακά τον Ιούλιο του 2021, ακολουθώντας τη διεθνή τάση για μετακίνηση του κόσμου της τέχνης στο διαδίκτυο, παράλληλα με την παρουσία σε φυσικούς χώρους. Στόχος της γκαλερί είναι η προώθηση ανερχόμενων ταλέντων από όλο τον κόσμο, με έμφαση στη σύγχρονη ζωγραφική.

Η ιδρύτρια της γκαλερί Ριάνα Ραουνά, είναι εξειδικευμένη στον τομέα της Σύγχρονης Τέχνης και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου με άριστα στο MA in Contemporary Art από το Sotheby’s Institute of Art, Λονδίνου. Η επιλογή των καλλιτεχνών γίνεται μετά από εις βάθος έρευνα με κύρια κριτήρια, την αισθητική των έργων καθώς επίσης, το βάθος των θεμάτων που εξετάζει o κάθε καλλιτέχνης. 

Στο παρόν στάδιο η γκαλερί προωθεί 12 καλλιτέχνες, οι πλείστοι από τους οποίους είναι απόφοιτοι από τις σημαντικότερες σχολές καλών τεχνών ενώ πολλοί έχουν διακριθεί με διεθνώς αναγνωρισμένες βραβεύσεις. Όπως η εξηγεί η κα. Ραουνά, “Οι επιλεγμένοι καλλιτέχνες έχουν έντονη δραστηριότητα στις μητροπόλεις της τέχνης και αποτελούν κάποια από το πιο υποσχόμενα ταλέντα διεθνώς. Η δουλειά τους είναι ιδιαίτερα φρέσκια και έγκυρη, καθώς καθρεφτίζει τη σύγχρονη κοινωνία. Με την πάροδο του χρόνου, η αξία των έργων τους αυξάνεται τόσο σε πολιτιστικό όσο και οικονομικό επίπεδο.”

Παράλληλα με τη διαδικτυακή της παρουσία, η RIANA RAOUNA πρόκειται να πραγματοποιεί εκθέσεις σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Info: A+ Multipurpose Event Space, Οδός Ερμού 266, Λευκωσία.

Εγκαίνια: Τετάρτη, 30 Μαρτίου 6-9 μμ. 

Διάρκεια έκθεσης: 31 Μαρτίου – 20 Απριλίου. Opening hours: Δευτέρα-Σάββατο, 11 π.μ. – 8 μμ. και Κυριακή μετά από ραντεβού.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης, να επισκεφθούν την γκαλερί RIANA RAOUNA στη διεύθυνση www.rianaraouna.com και να παραμείνουν ενήμεροι μέσω Instagram στο @riana.raouna.

Διάβασε ακόμη