20+1 παραμυθένια χριστουγεννιάτικα χωριά για το σαββατοκύριακο

Για να ζήσεις την μαγεία των γιορτών.

Μετράμε ήδη αντίστροφα για τα Χριστούγεννα. Κι αν ακόμα δεν έχεις μπει σε χριστουγεννιάτικη διάθεση από τις στολισμένες βιτρίνες, τα φωτάκια που ήδη είναι αναμμένα τότε μια επίσκεψη σε ένα από τα χριστουγεννιάτικα χωριά της Κύπρου, θα σε πείσει. Τα χριστουγεννιάτικα χωριά “ντύνονται” γιορτινά και σε περιμένουν για ένα ταξίδι στα Χριστούγεννα με τον πιο μαγευτικό τρόπο.

Εκεί επίσης θα μπορέσεις να απολαύσεις μοναδικά παραδοσιακά εδέσματα αλλά και να πάρεις δώρα για τα Χριστούγεννα.

Διάβασε ακόμη – Σε 9 χωριά θα βρεις τα πιο απολαυστικά brunch

Ακολουθούν τα 21 χριστουγεννιάτικα χωριά που μπορείς να επισκεφτείς το Σαββατοκύριακο.

Χριστουγεννιάτικο χωριό στη Μαρίνα Αγίας Νάπας

Αυτά τα Χριστούγεννα, η Μαρίνα Αγίας Νάπας μεταμορφώνεται σε ένα Χριστουγεννιάτικο Χωριό για έναν μήνα γεμάτο λαμπερές γιορτινές δραστηριότητες. Πιο συγκεκριμένα, από τις 4 έως τις 30 Δεκεμβρίου 2022, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν τη μαγεία της εορταστικής περιόδου μέσα από εντυπωσιακούς στολισμούς και δραστηριότητες για όλη την οικογένεια. Χειροτεχνίες, Christmas Market, παιχνίδια, χορός, μουσική, μασκότ, θέατρο, live links, τεχνητό χιόνι, και φυσικά ο Άγιος Βασίλης που θα χαρίζει δώρα, είναι μόνο μερικές από τις γιορτινές εκπλήξεις που έχουν προγραμματιστεί.

Χριστουγεννιάτικο χωριό στον Αγρό

Το δημοφιλές χωριό ετοιμάζεται πυρετωδώς για να μας υποδεχτεί στο χριστουγεννιάτικο χωριό του και απ’ ό,τι φαίνεται από το πλούσιο πρόγραμμά του, θα έχουμε σχεδόν δύο μήνες γεμάτους ενδιαφέρουσες δραστηριότητες και ψυχαγωγία. Το χωριό άνοιξε τις πόρτες του και μας υποδέχεται μέχρι 15 Ιανουαρίου, με τον στολισμό του δέντρου στην Πλατεία του Κάουρα και την φωταγώγησή του, ενώ θα ακολουθήσει μουσικό απόγευμα. Στις μέρες που θα ακολουθήσουν θα μπορούμε να απολαύσουμε θεατρικές παραστάσεις, χορούς, χειροτεχνίες, τόμπολα, μουσικό πρόγραμμα και θα έχουμε αγαπημένες μασκότ στην παρέα μας.

Μέχρι 15 Ιανουαρίου, Πλατεία Κάουρα, Αγρός, επ. Λεμεσού.

Χριστουγεννιάτικο χωριό στην Καλαβασό

Το χριστουγεννιάτικο χωριό της Καλαβασού θα έχει κυπριακό χαρακτήρα, και έχει στόχο να προσφέρει στους επισκέπτες θέαμα, γεύσεις και εμπειρίες από την κυπριακή ύπαιθρο, φιλοξενία, φύση και πολιτισμό σε μία Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Στο χωριό θα υπάρχουν περίπτερα για φαγητό / ποτό και καλλιτεχνήματα προς πώληση (arts & crafts) τα οποία θα λειτουργούν καθημερινά. Καθημερινές 10:00-16:00 και Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή 11:00-21:00).

Μέχρι 15 Ιανουαρίου, Κοινότητα Καλαβασού, επ. Λάρνακας.

Χριστουγεννιάτικο χωριό στον Καλοπαναγιώτη

Χριστουγεννιάτικη «χρυσόσκονη» μαγείας πασπαλίζει τον Καλοπαναγιώτη, από τις 26 Νοεμβρίου μέχρι τις 15 Ιανουαρίου του 2023.Πυρήνας του χριστουγεννιάτικου χωριό θα είναι φέτος η περιοχή της Μονής Λαμπαδιστή και η Παλιά Γειτονιά του χωριού. Μέσα σε μια χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα μικροί και μεγάλοι θα χαρούν τις διάφορες εκδηλώσεις, τη μουσική, τα έθιμα, τα βιωματικά εργαστήρια, τις επισκέψεις κτλ. και θα απολαύσουν τα τοπικά προϊόντα, τις κατασκευές τα ζεστά ροφήματα, το φαγητό και άλλα πολλά που θα πωλούνται στα διάφορα περίπτερα.

Μέχρι 15 Ιανουαρίου, Καλοπαναγιώτης, επ. Λευκωσίας.

Χριστουγεννιάτικο χωριό στην Κυπερούντα

Η Κυπερούντα, ετοιμάζεται να μας υποδεχτεί στο χριστουγεννιάτικο χωριό της και, μάλιστα, το πρόγραμμα είναι πλούσιο, γεμάτο δραστηριότητες για όλους, μικρούς και μεγάλους. Θα υπάρχει ταχυδρομείο Άγιου Βασίλη, χριστουγεννιάτικος κινηματογράφος, μουσική παράσταση ενώ θα μπορούν τα παιδιά να κάνουν βόλτα με πόνυ. Στον χώρο επίσης θα υπάρχουν διάφορα εργαστήρια, κάθε μέρα καθ’ όλη τη διάρκεια του χωριού. Το χριστουγεννιάτικο χωριό θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Ιανουαρίου.

Μέχρι 15 Ιανουαρίου, Κυπερούντα, επ. Λεμεσού.

Διάβασε περισσότερα στο Check In

Διάβασε ακόμη