Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, 2022

10 τρόποι για να νιώσεις χαρά

Η ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια, Κωνσταντίνα Χρίστου εξηγεί τι πρέπει να κάνεις και τι να αλλάξεις στη ζωή σου για να νιώθεις κάθε ημέρα χαρούμενη.

Γυρεύεις την ευτυχία; Θέλεις να είσαι χαρούμενοι αλλά σε έχει φάει η ρουτίνα; Νιώθεις πως ό,τι και να κάνεις δε σου δίνει τη χαρά που αναζητάς; Το να είσαι πιο ευτυχισμένοι δεν είναι αναγκαίο να είναι ένα όνειρο απατηλό. Μπορείς να ξεκινήσεις άμεσα να αλλάζεις το πώς νιώθεις. Είναι όλα θέμα επιλογής και αλλαγής της νοοτροπίας.

#1. Κοινωνικοποιήσου

- Advertisement -

Επικοινώνησε με φίλους, γνωστούς και συγγενείς που ίσως δεν έχεις δει εδώ και καιρό ή προσπάθησε να γνωρίσεις νέα άτομα. Το να διατηρείς στενές σχέσεις με άλλους ανθρώπους είναι σημαντικό κλειδί για την ευτυχία.

#2. Μάθε κάτι νέο

Σκέψου ένα θέμα για το οποίο θέλεις να μάθεις περισσότερα και βρες πληροφορίες είτε από το διαδίκτυο, είτε διαβάζοντας γι’ αυτό, ή πήγαινε σε ένα βιβλιοπωλείο και αγόρασε ένα βιβλίο γι’ αυτό το θέμα.

- Advertisement -

#3. Φρόντισε να ανεβάσεις την ενέργειά σου

Γίνε πιο δραστήρια. Πήγαινε με τις σκάλες αντί με το ασανσέρ. Περπάτησε αντί να πάρεις το αυτοκίνητο. Αντί να κάθεσαι και να μιλάς στο τηλέφωνο, σήκω και περπάτησε καθώς μιλάς.

#4. Κάνε μια καλή πράξη

Αφιέρωσε λίγο από το χρόνο σου για να βοηθήσεις κάποιον που έχει ανάγκη.

#5. Δράσε “χαρούμενα”

Έρευνες δείχνουν ότι η καλή διάθεση είναι “κολλητική”. Ακόμη και ένα χαμόγελο ενισχύει τη διάθεσή σου. Και αν χαμογελάς, άλλοι άνθρωποι θα ανταποκριθούν πιο θετικά σε εσένα.

Διάβασε ακόμη – Η σχέση “Pursuer – Withdrawer”

#6. Κάνε μια βόλτα έξω

Έρευνες δείχνουν ότι το φως του ήλιου διεγείρει τις χημικές ουσίες του εγκεφάλου που βελτιώνουν τη διάθεση.

#7. Απαλλάξουν από μια ενοχλητική υποχρέωση

Διαγράφοντας μια ενοχλητική δουλειά από τη λίστα των υποχρεώσεων που έχεις να κάνεις θα σου δώσει μια θετική ώθηση.

#8. Δημιούργησε ένα πιο γαλήνιο περιβάλλον

Το περιβάλλον συμβάλλει στην εσωτερική ηρεμία, οπότε αφιέρωσε λίγο χρόνο στην οργάνωση και διαμόρφωση του χώρου σου με τέτοιο τρόπο που να σου αρέσει.

#9. Βρες ένα καινούριο χόμπι

Φρόντισε να είναι κάτι που σε ενδιαφέρει πραγματικά για να σε χαροποιεί και να σε εμπνέει, να θέλεις να αφοσιωθείς σε αυτή τη δραστηριότητα.

#10. Αγόρασε κάτι καινούριο

Δεν είναι ανάγκη να είναι ακριβό και δεν είναι ανάγκη να είναι για εσένα. Μπορεί κάλλιστα να είναι ένα δώρο για κάποιον άλλον.

Δεν είναι εγωιστικό να θέλεις να είσαι ευτυχισμένη. Όταν οι άνθρωποι είναι ευτυχισμένοι είναι πιο κοινωνικοί, ευχάριστοι, υγιείς, παραγωγικοί και έχουν την τάση να βοηθούν άλλους ανθρώπους. Με το να ενισχύσεις τη δική σου ευτυχία, είσαι καλά και έτσι μπορείς να βοηθήσεις κι άλλους ανθρώπους.

Ευχαριστίες στη ψυχολόγο – ψυχοθεραπεύτρια, Κωνσταντίνα Χρίστου (Ιδρυτικό Μέλος του Παγκυπρίου Συνδέσμου Ψυχοθεραπευτών Μέλος του Βρετανικού Συνδέσμου Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας), www.cchristou.com.cy, Facebook: Κωνσταντίνα Χρίστου, Email: [email protected], τηλ.: 99484563.

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη