Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Καιρός: Βροχές και πιθανόν καταιγίδες για σήμερα – η πρόγνωση μέχρι την Πέμπτη

Τι προβλέπει η Μετεωρολογική Υπηρεσία για σήμερα.

Μπορεί να απολαύσαμε ένα ηλιόλουστο Σαββατοκύριακο ωστόσο ο καιρός αλλάζει από σήμερα, 14 Ιουνίου, με βροχές και πιθανόν καταιγίδες μέχρι και την Πέμπτη.

Ακολουθεί η πρόγνωση του καιρού:

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά στα δυτικά θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Νεφώσεις όμως, που θα αναπτύσσονται νωρίς το απόγευμα, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, στα ορεινά, στο εσωτερικό και σε ανατολικές παράλιες περιοχές, με πιθανότητα καταιγίδας. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και το πρωί στα ανατολικά μέχρι νοτιοανατολικοί, αρχικά ασθενείς και τοπικά μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά μέτριοι και στα προσήνεμα ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Το απόγευμα, τοπικά στα νότια παράλια, θα πνέουν παροδικά πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα προσήνεμα μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 32 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 26 στα δυτικά και στα νοτιοδυτικά παράλια, γύρω στους 30 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 25 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά στο δυτικό μισό του νησιού θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Τις αυγινές, κυρίως, ώρες πιθανό να σχηματιστεί τοπική αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση, στο ανατολικό μισό του νησιού. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά αργότερα, στο ανατολικό μισό του νησιού, ασθενείς, μέχρι 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη, στα προσήνεμα, αλλά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα παράλια και γύρω στους 11 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα, που το απόγευμα δυνατό να δώσουν μεμονωμένες ελαφρές βροχές, στο ανατολικό μισό του νησιού. Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις, στα ορεινά και στο δυτικό μισό του νησιού.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση μέχρι την Τετάρτη, κυρίως στο εσωτερικό και στα ορεινά, για να κυμανθεί σ αυτές τις περιοχές πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Πέμπτη η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, κυρίως στο εσωτερικό και στα ορεινά, για να κυμανθεί γενικά κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Πηγή: Sigmalive

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη