Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Βρες το hobby που σου ταιριάζει

4 προτάσεις που θα βελτιώσουν τη διάθεσή σου.

Τα χόμπι γενικότερα σε χαλαρώνουν, σου επιτρέπουν να δημιουργείς, σε ανανεώνουν και αδειάζουν το μυαλό σου από το στρες και τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας. Πλέον έχει αποδειχθεί και επιστημονικά η ψυχοθεραπευτική επίδραση που έχει η απόκτηση ενός χόμπι στον άνθρωπο. Συγκεκριμένα μελέτες δείχνουν ότι η ενασχόληση με κάποιο χόμπι και γενικότερα η δημιουργικές δραστηριότητες μειώνουν το άγχος. Γι’ αυτό, κάθε φορά που νιώθεις ότι το άγχος σε έχει κατακλύσει, πάρε μια ανάσα και δοκίμασε μια δημιουργική απασχόληση. Και το καλύτερο; Δεν είναι ανάγκη να έχεις ταλέντο ή να διακριθείς σε κάτι για να το απολαύσεις.

Κηπουρική

Η επαφή με τη φύση είναι δεδομένο ότι έχει ευεργετικές ιδιότητες, σε κάνει να νιώθεις καλύτερα και μειώνει το στρες. Δεν είναι ανάγκη να έχεις μεγάλο κήπο για να ασχοληθείς με την κηπουρική. Ακόμη κι αν το μπαλκόνι σου είναι μικρό, τα φυτά σε γλάστρες που θα φυτέψεις και η φροντίδα που θα τους δώσεις, σίγουρα θα ενισχύσουν τη διάθεσή σου.

Tip: Φύτεψε σε γλαστράκια στην κουζίνα σου διάφορα αρωματικά βότανα και φυτά, τα οποία θα μπορείς να χρησιμοποιείς στη μαγειρική. Με αυτόν τον τρόπο θα έχεις πάντα φρέσκα βότανα για να χρησιμοποιείς.

Ζωγραφική

Δεν είναι ανάγκη να είσαι ο Πικάσο ούτε να ξέρεις να τραβάς ίσιες γραμμές σε λευκή κόλλα για να ασχοληθείς με τη ζωγραφική. Υπάρχουν πολλά βιβλία ιχνογραφίας για ενήλικες σε ό,τι θέμα μπορείς να φανταστείς, στα οποία σίγουρα θα αδειάζεις το μυαλό σου ζωγραφίζοντας.

Tip: Αυτά που θα ζωγραφίσεις μπορείς να τα κορνιζάρεις κιόλας.

Πλέξιμο

Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι το πλέξιμο έχει τις ίδιες ιδιότητες με τον διαλογισμό, Οι επαναλαμβανόμενες κινήσεις βοηθούν στο να χαλαρώσει το μυαλό και σε ηρεμεί. Εκτός από αυτό, σίγουρα θα σου φτιάξει τη διάθεση, ιδιαίτερα όταν δεις το αποτέλεσμα, που θα φτιάξεις με τα χεράκια σου.

Tip: Φτιάξε διάφορα δώρα για τους φίλους σου, όπως κασκόλ και κάλτσες.

Μαγειρική & Ζαχαροπλαστική

Το να δημιουργείς στην κουζίνα είναι από τις πιο χαλαρωτικές ασχολίες. Η αφοσίωση που χρειάζεται σε ορισμένες συνταγές, αλλά και η ελευθερία που έχεις φτιάχνοντας τους δικούς σου γευστικούς συνδυασμούς θα κρατήσουν το μυαλό σου μακριά από τις σκοτούρες της καθημερινότητας.

Tip: Μπορείς να προετοιμάσεις το φαγητό που θα πάρεις για μεσημεριανό στη δουλειά, φροντίζοντας έτσι να τρως πιο υγιεινά.

Πηγή: Madame Figaro

Φωτογραφίες: istock, Reshot

Διάβασε ακόμη