Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024

How it’s made: Behind-the-scenes fashion videos για να παρακολουθήσεις τώρα

Αποκλειστικές εικόνες από τη δημιουργία των ενδυμάτων και πολλά ακόμα highlights.

Tης Νικόλ Ζένιου

Μια ευκαιρία να παρακολουθήσεις backstage σκηνές από τους μεγάλους οίκους και να εκτιμήσεις την δουλειά των ανθρώπων που φτιάχνουν τις δημιουργίες τους, σου δίνουν τα παρακάτω “How it’s made” βίντεο που μπορείς να παρακολουθήσεις δωρεάν μέσα από την οθόνη του κινητού ή του λαπτοπ.

Είτε αγοράζεις ένα high fashion κομμάτι είτε από ένα κομμάτι fast fashion, αυτά τα video από οίκους όπως Maison Margiela, Marine Serre και JW Anderson είναι μια υπενθύμιση των ανθρώπων πίσω από τα ρούχα που φοράμε.

Μεγάλοι οίκοι, σου δείχνουν τη διαδικασία παραγωγής των ενδυμάτων τους, τις τεχνικές που χρησιμοποιούν και τη σκληρή δουλειά που καταβάλλουν οι τεχνίτες που τα φτιάχνουν. Στο video του ιταλικού οίκου Marine Serre βλέπουμε τις εργάτριες στο εργοστάσιο να κόβουν παλιά φουλάρια για να φτιάξουν φούστες. Σε ένα άλλο video παρακολουθούμε πώς ο John Galliano και η ομάδα του στον οίκο Maison Margiela φτιάχνουν μια συλλογή. Στα video των JW Anderson και Loewe, οι οίκοι μοιράζονται όλη τη διαδικασία δημιουργίας μιας συλλογής, από την έμπνευση, την παραγωγή και την δημιουργία των καινοτόμων lookbooks.

Διάβασε ακόμη – Book Club: Tα αγαπημένα βιβλία της ηθοποιού Natalie Portman

Ακολουθούν έξι επιλογές για να παρακολουθήσεις:

Maison Margiela / Co-Ed Spring-Summer 2021 Collection από τον John Galliano

Marine Serre “CORE: Regenerated Materials” / Ηθική μόδα και βιωσιμότητα

LOEWE SS21: Η δημιουργία της Pineapple τσάντας

Ο οίκος Chopova Lowena επιλέγει 5 γυναίκες καλλιτέχνες με τις οποίες συνεργάστηκε για τη συλλογή SS21 και μας δείχνει τη δημιουργική τους διαδικασία.

Lutz Huelle Fall/Winter 2021

Edward Crutchley – Winter 2021

Φωτογραφία: Instagram/ @maisonmargiela

Διάβασε ακόμη