Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024

Podcast #1: Τελικά ο έρωτας περνάει από το στομάχι;

Η Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Μαρία Πολυβίου σου προτείνει το ιδανικό μενού για την πιο ερωτική ημέρα του χρόνου.

Της Χριστίνας Πολυκάρπου

Η Madame Figaro στο νέο της εγχείρημα, το Podcast φιλοξένησε την Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Μαρία Πολυβίου όπου μίλησαν για την πιο ερωτική ημέρα του χρόνου, τις 14 Φεβρουαρίου και δημιούργησαν το ιδανικό μενού.

Η γεύση, το άρωμα, ακόμη και το μέγεθος ορισμένων φαγητών μπορούν να έχουν αφροδισιακή δράση, δημιουργώντας το κατάλληλο υπόστρωμα για την βελτίωση της ερωτικής διάθεσης. Επιπλέον, υπάρχουν τροφές που περιέχουν θρεπτικά συστατικά και ουσίες που επιδρούν στην φυσιολογία του οργανισμού με διάφορους τρόπους, όπως την μείωση των αναστολών και την έκκριση ορμονών που αυξάνουν την ψυχική διέγερση.

Διάβασε ακόμη – Πως να διαβάζεις σωστά τις διατροφικές ετικέτες τροφίμων

  • Ψάρια και θαλασσινά: στρείδια, μύδια, σολομός, τόνος, σαρδέλες.

Ξηροί καρποί: αμύγδαλα, καρύδια, φουντούκια, κάσιους.

• Σπόροι: κολοκυθόσποροι, ηλιόσποροι.

Φρούτα: μήλο, κεράσια, φράουλες, μούρα, καρπούζι, κόκκινο σταφύλι, εσπεριδοειδή.

• Σοκολάτα

• Κόκκινο κρασί

• Τζίντζερ, μέλι, μοσχοκάρυδο.

Μπαχαρικά: τσίλι, κάρυ.

• Καυτερές πιπεριές.

Πιο κάτω αναφέρεται το μενού που μπορούμε να έχουμε τη συγκεκριμένη ημέρα.

Διάβασε ακόμη – Oι τροφές που θεωρούνται ως υποκατάστατα της ζάχαρης

Ορεκτικό: Σαλάτα με φράουλες

• 150 γρ. ρόκα

• 150 γρ. σπανάκι

• 1/2 φλ. φύλλα δυόσμου ολόκληρα

• 200 γρ. φράουλες

• 2 κ.σ. κολοκυθόσπορους

• 1 κ.σ. βαλσάμικο (για τη γαρνιτούρα)

Κυρίως πιάτο: Σολομός με βαλσάμικο και μέλι

• 250 γρ. φιλέτο σολομού

• 50 γρ. φουντούκια σπασμένα

• 1/2 φλ. χυμό πορτοκαλιού

• 1/2 φλ. χυμό λεμονιού

• 1 κ.σ. βαλσάμικο

• Τζίντζερ τριμμένο

• 1 κ.γλ. μέλι

• Καρότα

• Καυτερές πιπεριές

Εκτέλεση:

#1. Μαρινάρουμε το φιλέτο σολομού με τον χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού, και με το τριμμένο τζίντζερ.

#2. Τοποθετούμε τον σολομό στην λαδόκολλα και ξεκινάμε να τον ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

#3. Παράλληλα σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το μέλι, το βαλσάμικο και ρίχνουμε τα σπασμένα φουντούκια ώστε να καραμελώσουν.

#4. Μόλις καραμελώσουν τα φουντούκια παίρνουμε μία στρώση, ανοίγουμε τον φούρνο και τα περιχύνουμε πάνω από τον σολομό.

#5. Γαρνίρουμε με καυτερές πιπεριές και καρότα βραστά ή στον ατμό.

Επιδόρπιο: φρούτα με σοκολάτα

• 1 κουβερτούρα σοκολάτα υγείας (λιωμένη)

• Φρούτα επιλογής: φράουλες, μήλο, σταφύλι, μούρα

Διάβασε ακόμη