Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Οι βραβευμένες Γυναίκες της Χρονιάς 2023 φωτογραφίζονται και μιλούν στην Madame Figaro (Μέρος Β’)

Τι σημαίνει για εκείνες το βραβείο και ποιο είναι το μότο ζωής τους;

Της Γεωργίας Γεωργίου

Οι Γυναίκες της Χρονιάς 2023 που διακρίθηκαν, ξεχώρισαν και αναδείχθηκαν, η κάθε μια στην κατηγορία της, φωτογραφήθηκαν και μίλησαν για τα συναισθήματα τους κατά τη διάρκεια της απονομής των 18ων βραβείων Madame Figaro που παρουσίασε η Estée Lauder αλλά και για το μότο ζωής τους. Τι σημαίνει για εκείνες αυτό το βραβείο; 

Δρ Βασιλεία Ταμαμουνά
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ/ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΣ


ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ: Αποτελεί για εμένα μεγάλη τιμή και κινητήριο δύναμη, ώστε να μπορέσω να συνεχίσω με σταθερή προσήλωση και σκληρή δουλειά την προσφορά μου στην έρευνα κατά του καρκίνου και της λευχαιμίας. Αντιπροσωπεύει την αναγνώριση των κόπων και των προσπαθειών μου όλα αυτά τα χρόνια και δείχνει έμπρακτα τη θερμή υποδοχή προς τις νεαρές γυναίκες στον τομέα της έρευνας και της επιστήμης. Τέλος, αποτελεί ηθική
δέσμευση για την παραγωγή ερευνητικού έργου υψηλού επιπέδου που θα τιμά τη χώρα μας.

ΜΟΤΟ: Θέσε τον πήχη ψηλά, παίξε έντιμα, φτάσε όπου δεν μπορείς!

Βασίλεια Αναξαγόρου
ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ


ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ: Είναι δύσκολο να προσδιορίσω τι σημαίνει για μένα, αλλά αν έπρεπε να το περιορίσω, θα έλεγα ότι μου έδειξε ότι, παρόλο που εργάζομαι στο στούντιό μου -συνήθως απομονωμένη-, κάποιοι άνθρωποι αναγνωρίζουν τη σκληρή δουλειά κάθε δημιουργού και αυτό είναι πράγματι ενθαρρυντικό. Φυσικά, το γεγονός ότι συμμετείχα σε αυτήν την εκδήλωση, η οποία ήταν έξω από τη ζώνη άνεσής μου, πηγάζει από τη φιλανθρωπική φύση των βραβείων, αλλά την ίδια στιγμή με έκανε να αναρωτηθώ για διάφορα ζητήματα, πρωτίστως το γιατί έχουμε ακόμη την ανάγκη να διαχωρίζουμε τα γυναικεία και τα ανδρικά επιτεύγματα σε κοινωνικά σύνολα. Στο τέλος της ημέρας όμως, αυτή ήταν μια προσωπική άντληση από αυτήν την εμπειρία, την οποία σκοπεύω να αξιοποιήσω στο μέλλον.

ΜΟΤΟ: Σε όλες τις πτυχές της ζωής μου, να προσπαθώ περισσότερο, να αμφισβητώ κάθε μορφή εξουσίας και τις νόρμες.

Διάβασε ακόμη – Οι βραβευμένες Γυναίκες της Χρονιάς 2023 φωτογραφίζονται και μιλούν στην Madame Figaro (Μέρος Α’)

Μαριλένα Μακρή
DOVE ΑΘΛΗΤΡΙΑ


ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ: Είναι η επιβράβευση της συνεχούς προσπάθειας και αφοσίωσης στο όνειρό μου. Μέσα από αυτό το βραβείο, αντλώ δύναμη και θέληση, ώστε να αγωνίζομαι με προσήλωση για την επίτευξη των στόχων μου. Τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα, έχοντας καταφέρει από 16 χρονών να συναγωνίζομαι γυναίκες με τεράστια πείρα, οι οποίες έχουν επιτύχει πολύ σημαντικά πράγματα στον χώρο της ιστιοπλοΐας. Έτσι και τώρα νιώθω χαρά, υπερηφάνεια, ευγνωμοσύνη, αλλά και υποχρέωση να συνεχίσω να εμπνέω τον κόσμο να ακολουθήσει τα όνειρά του.

ΜΟΤΟ: Tα πάντα είναι πιθανά όταν καταβάλλεις τη μέγιστη προσπάθεια.

Βασιλική Αναστασίου
ΜΟΥΣΙΚΟΣ


ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ: Με τιμά και με συγκινεί καθώς αναγνωρίζεται η δουλειά μου και οι προσπάθειες της εικοσαμελούς γυναικείας χορωδίας Amalgamation και των συνεργατών μας. Παρ’ όλα αυτά, αισθάνομαι αδικία και απογοήτευση για όλα αυτά που εκτυλίσσονται γύρω μας. Ενώ είναι υπέροχο να αναγνωρίζονται οι προσπάθειές μας, είναι ζωτικής σημασίας να θυμόμαστε ότι υπάρχουν μεγαλύτερα θέματα στο προσκήνιο και καθήκον μας είναι να χρησιμοποιούμε τις ευκαιρίες που μας δίνονται για να φωτίσουμε αυτά τα θέματα και να κάνουμε ό,τι μπορούμε για έναν καλύτερο κόσμο.

ΜΟΤΟ: “Έχε το νου σου στο παιδί”, στα παιδιά όλου του κόσμου, στο παιδί μέσα σου.

Νιόβη Χαραλάμπους
ΗΘΟΠΟΙΟΣ


ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ: Ένα βραβείο πάντα δηλώνει μια αναγνώριση οποιουδήποτε είδους. Γι’ αυτό και πρέπει να είμαστε ευγνώμονες, ειδικά όταν προέρχεται από αναγνώστες και φίλους. Για εμένα η βραδιά των βραβείων ήταν πολύ συγκινητική, όχι μόνο επειδή βραβεύθηκα ως γυναίκα, αλλά και εξαιτίας των γυναικών που μου παρέδωσαν το βραβείο. Η Χριστίνα Παυλίδου και η Αννίτα Σαντοριναίου είναι η οικογένειά μου,και στη ζωή και στη σκηνή. Και φυσικά ένιωσα πολύ όμορφα γιατί ήταν σαν ένα «δώρο» από τη μαμά μου που όσο κι αν την βασάνισα, πάντοτε με στήριζε.

ΜΟΤΟ: Η ζωή είναι μικρή. Ζήστε την παθιασμένα. Ζήστε.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ

STYLING: ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΧΑΤΖΗΜΗΝΑ

ΤΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΕΠΙΜΕΛΗΘΗΚΕ Ο CHIEF MAKE UP ARTIST ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ BEAUTY LINE, ΜΙΧΑΛΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ MAKE UP EXPERTS, ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ,
ΝΙΚΟΛ ΑΧΙΛΛΕΩΣ, ΕΙΡΗΝΗ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΩ ΔΑΜΙΑΝΟΥ ΚΑΙ ΝΑΤΑΛΙΑ ΤΑΣΟΥΛΑ. ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ESTÉE LAUDER.

ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΕΠΙΜΕΛΗΘΗΚΕ ΤΟ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ MIELE HAIR & BEAUTY SPA ΚΑΙ Ο HAIR STYLIST GEORGE FABINELY ΜΕ ΠΡΟΪΟΝΤΑ L’ORÉAL PROFESSIONNEL.

ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΣΤΗ ΛΕΒΕΝΤΕΙΟ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ.

Διάβασε ακόμη