Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το βιβλίο που επιλέγει η Τζένη Μπαλατσινού για το σαββατοκύριακο

Και σου δίνει μία mindfull πρόταση για να χαλαρώσεις παρέα με ένα καλό βιβλίο.

Της Νικόλ Ζένιου

Βρισκόμαστε στα μέσα του χειμώνα και αυτό σημαίνει πώς ακόμη μπορούμε να απολαμβάνουμε τις χειμερινές μας διακοπές, έστω και σε μαγευτικές ορεινές τοποθεσίες του νησιού τα σαββατοκύριακα.

Ο πιο ιδανικός τρόπος για να χαλαρώσεις, είναι φυσικά παρέα με ένα καλό βιβλίο που θα σε βοηθήσει να ταξιδέψεις με τη δύναμη του μυαλού.

Διάβασε ακόμη – To booklist της Έμιλυς Γιολίτη: Ποια βιβλία σου προτείνει για το Σαββατοκύριακο

Μιας και βρισκόμαστε σε αυτό το mood της χαλάρωσης, και αναζητώντας έμπνευση για το επόμενο βιβλίο που θα προσθέσουμε στο reading list μας, παίρνουμε ιδέες από την πρόσφατη ανάρτηση της Τζένης Μπαλατσινού που μοιράστηκε μαζί μας μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Συγκεκριμένα μας έδωσε μία πολύ καλή ιδέα για το επόμενο βιβλίο που θα διαβάσουμε. Πρόκειται για το “Μόνον λίγα χιλιόμετρα: Ιστορίες για την Ιστορία” όπου ο δημοσιογράφος Μάκης Προβατάς συνομιλεί με τη Μαρία Ευθυμίου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Σε αυτό το βιβλίο προσεγγίζονται εποχές και γεγονότα, άτομα και κοινωνίες, προθέσεις και στοχεύσεις, διαψεύσεις και επιβεβαιώσεις. Οι διαδρομές αναπόφευκτα εμπλέκονται με την προσωπική ιστορία της Μαρίας Ευθυμίου, τις μνήμες ζωής και τις δυνάμεις που την οδήγησαν, με τόσο πάθος και πίστη, στη μελέτη και διδασκαλία της Ιστορίας. Μιας επιστήμης που συνδέεται με τη μνήμη και τον χρόνο – τους ακούραστους συντρόφους του ατομικού και ομαδικού ταξιδιού όλων μας. Η διαδρομή που διανύει το βιβλίο ξεκινάει από τους προϊστορικούς χρόνους και φτάνει μέχρι σήμερα. Στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου μεγάλο διάστημα… Μόνο λίγα χιλιόμετρα…

Aκολουθεί η σχετική ανάρτησή της:

Διάβασε ακόμη