Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Οι τρεις γυναίκες που τιμήθηκαν στα 18α βραβεία Γυναίκες της Χρονιάς 2023 φωτογραφίζονται και μιλούν στην Madame Figaro

Τι σημαίνει για εκείνες το τιμητικό βραβείο και ποιο είναι το μότο ζωής τους;

Της Γεωργίας Γεωργίου

Τρεις γυναίκες πρώτυπο, δυναμικές και με όραμα που προσφέρουν καθημερινά στην κοινωνία ανέβηκαν στη σκηνή των 18ων βραβείων Madame Figaro Γυναίκες της Χρονιάς 2023 που παρουσίασε η Estée Lauder και τιμήθηκαν για όλα εκείνα που αγωνίζονται καθημερινά αλλά και για όλα εκείνα που πέτυχαν μέχρι σήμερα.

Διάβασε ακόμη – Οι βραβευμένες Γυναίκες της Χρονιάς 2023 φωτογραφίζονται και μιλούν στην Madame Figaro (Μέρος Α’)

Πάολα Φραντζή
ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙO ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΑΝΤΗ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΗ


ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ: Επιβραβεύει όλους όσοι δίνουν τον προσωπικό τους αγώνα καθημερινά παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους. Θεσπίστηκε για να επιβραβεύσει την ανθρώπινη θέληση και αποτελεί δείγμα τιμής στον άνθρωπο που δεν κάμπτεται, αλλά συνεχίζει να αγωνίζεται. Ας δώσουμε ως κοινωνία ευκαιρίες και εφόδια στον καθένα για να μην εγκαταλείψει το όνειρό του, για να συνεισφέρει το πολύ ή το λίγο που μπορεί. Αυτό άλλωστε, ήταν και το όραμα του Άντη Χατζηκωστή: ο άνθρωπος! Με τιμά η απονομή του βραβείου εις μνήμην ενός ανθρώπου ιδεαλιστή και πρωτοπόρου.

ΜΟΤΟ: Mε πίστη στον Θεό ας αγωνίζομαι για να φέρω εις πέρας το όραμα μου.

Χρυστάλλα Δεσπότη
ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙO EDITOR’S CHOICE


ΤΟ ΒΡΑΒΕIΟ: Aποτελεί μια εξαιρετική και πολύ ξεχωριστή διάκριση για μένα. Παράλληλα, νιώθω ότι αναγνωρίζεται ο προσωπικός αγώνας που κάνω όλα αυτά τα χρόνια για τη διαδικασία της δωρεάς οργάνων και της προσφοράς ζωής μέσω αυτής. Ταυτόχρονα όμως, μού δίνει τη δύναμη να συνεχίζω αυτό που κάνω και να διαβεβαιώνω ότι αξίζει κάθε λεπτό που διαθέτω γι’ αυτό το πολύ σημαντικό έργο. Όταν φτάνουμε στο αίσιο τέλος της διαδικασίας, κάθε φορά αισθάνομαι ότι έγινε ένα θαύμα. Σήμερα, μεσολαβήσαμε να δοθούν τα δώρα ζωής σε κάποιους ανθρώπους γύρω μας. Ένας άνθρωπος αναπνέει με ανακούφιση, κάπου η καρδιά ενός άλλου ανθρώπου κτυπά ξανά δυνατά… Και κάπου εδώ γύρω, δυό άνθρωποι νιώθουν πλέον ελεύθεροι, δεν εξαρτούνται από τα μηχανήματα αιμοκάθαρσης. Τι ευλογία! Είμαι πολύ περήφανη και συγκινημένη που συμβάλλω σε αυτό το θαύμα.

ΜΟΤΟ: Να κάνεις το καλύτερο για τον συνάνθρωπό σου, αύριο μπορεί ένας δικός σου άνθρωπος να βρεθεί σε θέση ανάγκης.

Διάβασε ακόμη – Οι βραβευμένες Γυναίκες της Χρονιάς 2023 φωτογραφίζονται και μιλούν στην Madame Figaro (Μέρος Β’)

Φρύνη Βεναρδή
ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ


ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ: Αυτό το βραβείο που μου έδωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής δημοκρατίας, είναι για μένα μεγάλη τιμή. Ο Γρηγόρης μας γεννήθηκε το 1964 και τον χάσαμε στα 25 του χρόνια. Λίγο πριν φύγει τού υποσχέθηκα πως θα βοηθούσα τα παιδιά με τον ιό του Aids και ο Θεός με βοήθησε να το πράξω. Ήταν μεγάλη η προσπάθειά μου γιατί κάθε φορά που βοηθούσα ένα παιδί, νόμιζα πως βοηθούσα το δικό μου το παιδί. Ευχαριστώ όλους τους γιατρούς και τους νοσηλευτές γιατί ήταν ψυχοφθόρα η προσπάθεια όλων μας και οι εποχές δύσκολες, επειδή υπήρχε μεγάλη απόρριψη και ρατσισμός. Ευχαριστώ τον Θεό που με βοήθησε να τηρήσω την υπόσχεσή μου στον Γρηγόρη.

ΜΟΤΟ: Αιώνια η ψυχή όλων των παιδιών γιατί ξέρω τι τράβηξαν όλοι τους, προτού βρεθούν τα κατάλληλα φάρμακα για να έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής.

Διάβασε ακόμη