Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

Μπάνιο: Αυτές είναι οι 5 τάσεις που θα κυριαρχήσουν το φθινόπωρο

Μια πολυτέλεια που σου αξίζει.

Το δωμάτιο του μπάνιου συχνά παραμελείται όταν μελετάται ο σχεδιασμός του σπιτιού. Τείνουμε να δίνουμε προσοχή σε άλλους χώρους, όπως το σαλόνι και τα υπνοδωμάτια, αλλά όταν πρόκειται για το μπάνιο… απλώς το αφήνουμε προς το τέλος της λίστας προτεραιοτήτων μας. Αν το ξανασκεφτούμε όμως, αυτό είναι το μοναδικό μέρος στα σπίτια μας όπου μπορούμε να απολαύσουμε χρόνο με τον εαυτό μας και να χαλαρώσουμε. Γιατί λοιπόν να μην το αξιοποιήσουμε στο έπακρο και να δημιουργήσουμε τον δικό μας χώρο ζεν;

Ας δούμε τις 5 νέες τάσεις για το μπάνιο:

1. Ας γίνουμε τολμηροί
Καθώς βγαίνουμε από τους περιορισμούς της πανδημίας, χρειαζόμαστε ένα ανέβασμα στη διάθεση μας. Για αυτό επίλεξε πράγματα και χρώματα που θα φωτίζουν την ψυχή. Τα ζωηρά χρώματα όπως το πορτοκαλί, το έντονο κίτρινο, το ροζ και το πράσινο, δεν είναι μόνο τάσεις για τα ρούχα μας φέτος, αλλά αναμένεται να φανούν και σε πλακάκια και τοίχους!

Ας φτιάξουμε τη διάθεσή μας χρησιμοποιώντας χρώμα στα μπάνια μας. Ας αφήσουμε το λευκό για τα νοσοκομεία και ας τολμήσουμε να πειραματιστούμε με χρώμα, υφή, αξεσουάρ και έργα τέχνης κατάλληλα για τοίχους. Αυτό θα μεταμορφώσει το μπάνιο σε μια δήλωση της προσωπικότητας μας, ένα μοναδικό χώρο απόλαυσης. Μωσαϊκά με λουλούδια, καθώς και πλακάκια με σχέδια και ιδιαίτερη υφή θα δώσουν έναν ξεχωριστό χαρακτήρα στο μπάνιο μας. Ο τολμηρός σχεδιασμός έχει την ικανότητα να τονώνει την ενέργειά μας.

Bisazza-Mosaic design by Marcel Wanders.

2. “Σπάζουμε” τις επιφάνειες
Σπάζουμε τα εμπόδια μεταξύ των επιφανειών χρησιμοποιώντας το ίδιο υλικό για να καλύψουμε δάπεδα και τοίχους. Δοκιμάζουμε τις μεγάλες κεραμικές πλάκες για πραγματική κομψότητα και πρακτικότητα. Ένα από τα πλεονεκτήματα είναι η μειωμένη ανάγκη χρήσης αρμών και συνεπώς λιγότερος χώρος για ανάπτυξη βρωμιάς και βακτηρίων.
Τα υπερμεγέθη πλακάκια, εκτός από την πολυτέλεια, προσδίδουν μια αίσθηση αδιάκοπης ροής, αναδεικνύοντας καλύτερα το κάθε σχέδιο. Ένα πρόσθετο πλεονέκτημα είναι ότι αλλάζουν την αντίληψή μας για το χώρο, κάνοντας κάθε μικροσκοπικό δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο.

Οι επιλογές στην εμφάνιση είναι απεριόριστες: σχεδόν όλα τα είδη μαρμάρου, γρανίτη, ακόμα και εφέ πέτρας ως εναλλακτική λύση. Τα πλείστα προσφέρονται με γυαλιστερή ή ματ επιφάνεια, για να ταιριάζουν σε διαφορετικά γούστα.

Χάρη στην προηγμένη τεχνολογία κατασκευής, οι πλάκες έχουν μικρό πάχος, έως και 6 χιλιοστά, οπότε η απόφαση για ανακαίνιση λαμβάνεται ευκολότερα, γνωρίζοντας ότι μπορούν να τοποθετηθούν πάνω από τα υφιστάμενα πλακάκια, αποφεύγοντας την ταλαιπωρία μιας ανακαίνισης.

FMG MaxFine Nuvolato Grigio.

3. Αγκαλιάζουμε την πολυτέλεια
Ας αποδράσουμε από τις καθημερινές μας ανησυχίες για να απολαύσουμε μια εμπειρία περιποίησης στο μπάνιο μας. Μια ανατροπή με έναν πολυτελή τοίχο, ένα τολμηρό μπάνιο ή ένα τολμηρό χρώμα μπορεί να κάνει τη διαφορά. Το μόνο που χρειάζεται είναι να αφεθούμε και να κάνουμε το μπάνιο μας ένα ξεχωριστό μέρος, μόνο για μας. Δοκιμάζουμε το χρυσό στους τοίχους, στα φωτιστικά ή στα έπιπλα και κάνουμε το δωμάτιο να ξεχωρίσει.

Ακόμα κι αν είμαστε απλοί τύποι, ή λάτρεις των φυσικών τόνων, μπορούμε να τολμήσουμε να πειραματιστούμε με αυτή τη μικρή υπερβολή στον ιδιωτικό μας χώρο. Το χρυσό χρώμα είναι μια ζεστή εναλλακτική λύση έναντι του ψυχρού και πιο συνηθισμένου χρωμίου.
Μπορεί να θέλουμε να το πάρουμε μέχρι τέλους και να βάλουμε την πολύ προσωπική μας υπογραφή, ή απλώς να προσθέσουμε μια πινελιά, όπως ένα χρυσό νιπτήρα, χρυσές βρύσες, ή απλά μερικά χρυσά αξεσουάρ.

Bisazza Sfumatura Peonia.

4. Το εναλλακτικό μάρμαρο
Το μάρμαρο είναι αιώνια κομψό και κλασικό. Μια διαχρονική επιλογή για το μπάνιο. Μπορούμε να επιλέξουμε το βιομηχανοποιημένο, που προσφέρεται ως δημοφιλής εναλλακτική λύση στο πρωτότυπο.

Οι πλάκες FMG MaxFine, προσφέρουν σταθερή ποιότητα και ανώτερα τεχνικά χαρακτηριστικά. Μπορούμε να ξεχάσουμε την απορροφητικότητα της επιφάνειας και τη δυσκολία στη συντήρηση. Οι μαρμάρινες πλάκες FMG καθαρίζονται εύκολα και θα διατηρούν πάντα την αρχική τους ομορφιά.

Η συλλογή Marble Active της FMG είναι η μόνη πιστοποιημένη με ISO και διεθνώς κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας φωτοκαταλυτική, αντιβακτηριδιακή, αντιϊκή και αντιρρυπαντική κεραμική επιφάνεια στον κόσμο. Είναι εκπληκτικά αυτοκαθαριζόμενη και κατά των οσμών. Χάρη στη δράση του φωτός (φυσικού ή τεχνητού) και της υγρασίας που υπάρχει στον αέρα, οι ACTIVE επιφάνειες είναι σε θέση να εκτελέσουν αυτές τις βασικές λειτουργίες για ασφάλεια και ευεξία στο μπάνιο, την κουζίνα και άλλες επιφάνειες στα σπίτια μας.

FMG MaxFine Calacatta Grey.

5. Μαύρα Στοιχεία
Προσθέτουμε μια δραματική πινελιά στο χώρο μας. Το μαύρο είναι πάντα μοντέρνο και αρχοντικό. Μπορεί να συνδυαστεί με οποιοδήποτε άλλο χρώμα και να τονίσει το δωμάτιο.
Δημιουργούμε αντίθεση σε μια λευκή μπανιέρα με έναν ματ τοίχο με εφέ σκυροδέματος, ή ένα μαύρο δάπεδο terrazzo, ή ακόμα με κάποια γεωμετρικά σχήματα σε μαύρο, που μπορούν να φτιάξουν ένα εντυπωσιακό σχέδιο, προσδίδοντας μοναδικότητα στο χώρο μας.

Εναλλακτικά, διατηρούμε το minimal look με μια μόνο πινελιά μαύρου, για μια ελαφρώς μυστηριώδη, σικάτη και στιλάτη εμφάνιση. Μαύρα ματ αξεσουάρ θα δώσουν χαρακτήρα στο μπάνιο μας και θα δημιουργήσουν μια χαρακτηριστική αντίθεση με τα λευκά είδη υγιεινής.

Geesa Nemox Black.

Διάβασε ακόμη