Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Ο τρόπος που μπορείς να γράψεις μηνύματα με τη φωνή σου

Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις τόσο στο κινητό, όσο και στον υπολογιστή σου.

Αν χρησιμοποιείς συχνά τα Έγγραφα Google για να γράφεις κείμενα ή να δημιουργείς έγγραφα ή οτιδήποτε άλλο, τότε πρέπει να γνωρίζεις κάτι πολύ σημαντικό, που ίσως σε εκπλήξει κιόλας: Μπορείς να γράφεις, χρησιμοποιώντας μόνο τη φωνή σου. Παράλληλα, το ίδιο μπορείς να κάνεις και με τα μηνύματα στο κινητό σου, ώστε να μην χρησιμοποιείς τα χέρια σου.

Φωνητική πληκτρολόγηση σε Android

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το εικονικό πληκτρολόγιο της Google, το Gboard, το οποίο πιθανότατα να έχεις ήδη προεγκατεστημένο. Εφόσον χρησιμοποιείς αυτό το πληκτρολόγιο στην οθόνη του κινητού σου, θα δεις στα δεξιά του πληκτρολογίου το εικονίδιο ενός μικροφώνου.

Διάβασε ακόμη – Οι δύο ελληνικές σειρές που μπαίνουν στο Netflix

Αφού στο κινητό σου χρησιμοποιείς παντού το Gboard, τότε αυτό σημαίνει ότι παντού μπορείς να πατήσεις το εικονίδιο που αναφέραμε παραπάνω, ώστε να μπορέσεις να γράψεις κείμενο με τη φωνή σου.

Σε περίπτωση που δεν έχεις προεγκατεστημένο το Gboard, μπορείς να το εγκαταστήσεις, αν πας στις ρυθμίσεις / πρόσθετες ρυθμίσεις / γλώσσες και εισαγωγή και μετά επιλέξεις για “τρέχον πληκτρολόγιο” το Gboard. Αν δεν το βρεις κι εκεί, ίσως χρειαστεί πρώτα να το κατεβάσεις από το Play Store.

Διάβασε ακόμη – Οι πολυαναμενόμενες σειρές του Netflix για το 2024

Φωνητική πληκτρολόγηση και σε υπολογιστές

Σε υπολογιστή, μπορείς να πλοηγηθείς μέσω Google Chrome στο Google Docs (online) και αφού εισέλθεις σε ένα νέο αρχείο κειμένου, να πατήσεις στα Εργαλεία / Φωνητική πληκτρολόγηση ή μέσω συντόμευσης, Ctrl + Shift + S. Μετά, θα χρειαστεί να δώσεις πρόσβαση στον ιστότοπο για το μικρόφωνό σου και μπορείς έπειτα να αρχίσεις να μιλάς και το Google Docs θα αρχίσει να καταγράφει τα λόγια σου.

Πηγή: esquire.com.gr

Διάβασε ακόμη