Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Κορυφαίοι ηθοποιοί στη σκηνή του Σατιρικού Θεάτρου

Δέσποινα Μπεμπεδέλη, Αννίτα Σαντοριναίου, Στέλιος Καυκαρίδης, Λένια Σορόκου και Νεόφυτος Νεοφύτου πρωταγωνιστούν σε μια παράσταση-ύμνο στη ζωή και την αγάπη.

Σε σκηνοθεσία Νίκου Καραγέωργου η Κεντρική Σκηνή του Σατιρικού Θεάτρου παρουσιάζει σε παγκύπρια πρώτη το συγκινητικό έργο του David Berry, «Φάλαινες τον Αύγουστο».

Δύο αδελφές, η Λίμπι και η Σάρα παρακολουθούν κάθε καλοκαίρι τις φάλαινες σε μία ακτή του Μέιν. Μετά από 60 χρόνια, φάλαινες και σύζυγοι έχουν χαθεί. Οι δύο αδελφές εξακολουθούν να αναπολούν το παρελθόν αν και τα πράγματα έχουν αλλάξει: οι φάλαινες δεν έρχονται, η Λίμπι είναι τυφλή, ισχυρογνώμων και δεσποτική, ενώ η Σάρα, θετική και αισιόδοξη, την περιποιείται υπομονετικά παραβλέποντας, ίσως, τις δικές της ανάγκες. Κατά καιρούς, δέχονται διάφορους επισκέπτες, ανάμεσά τους την παλιά τους φίλη Τίσα, έναν ηλικιωμένο υδραυλικό κι έναν Ρώσο μετανάστη, για τον οποίο η Σάρα δείχνει ενδιαφέρον. Όταν κατά τη διάρκεια ενός δείπνου η Λίμπι συμπεριφέρεται με αγένεια σ’ εκείνον όσο και στην Τίσα, η κρίση στις σχέσεις των δυο αδελφών κλιμακώνεται.

Παραστάσεις: Μέχρι 2/12, Σατιρικό Θέατρο, 20.30, Λευκωσία. Τηλ.: 77777745.

Διάβασε ακόμη