Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

Κινηματογραφική ταινία γίνεται το “Persuasion” της Jane Austen

Πρόκειται για το τελευταίο ολοκληρωμένο μυθιστόρημα της αγγλίδας μυθιστοριογράφου που είχε διασκευαστεί στο παρελθόν για τηλεταινίες και θεατρικά έργα στη Βρετανία.

Το μυθιστόρημα εκδόθηκε το 1817, έξι μήνες μετά τον θάνατό της Jane Austen και ήταν το τελευταίο μυθιστόρημά της που ολοκληρώθηκε πλήρως και, κατά συνέπεια, το πιο ώριμο έργο της.

Το βιβλίο επικεντρώνεται σε δύο χαρακτήρες: την Άννα Έλιοτ, μια 27χρονη, ανύπαντρη Αγγλίδα και τον πλοίαρχο του βρετανικού πολεμικού ναυτικού, Φρέντερικ Γουέντγουορθ , πρώην αρραβωνιαστικό της. Η ιστορία ξεκινά με την επανασύνδεση του ζευγαριού μετά από επτά χρόνια, όταν οι Έλιοτ νοικιάζουν το σπίτι τους στην αδελφή του πλοίαρχου και στον σύζυγό της.

Το μυθιστόρημα περιστρέφεται γύρω από θέματα ωριμότητας, ανάπτυξης, συμφιλίωσης και δεύτερων ευκαιριών. Αν και είναι ένα από τα συντομότερα έργα της Austen, δεν υστερεί σε κοινωνικά σχόλια και περίπλοκες διαπροσωπικές δυναμικές.

Η ηθοποιός Σάρα Σνουκ από την Αυστραλία θα εμφανιστεί στον πρωταγωνιστικό ρόλο ως Άννα Έλιοτ. Για τον ρόλο του Φρέντερικ Γουέντγουορθ επιλέχθηκε ο Τζόελ Φράι.

Η Μαχάλια Μπέλο θα σκηνοθετήσει την ταινία και η θεατρική συγγραφέας, Τζέσικα Σουέιλ θα διασκευάσει το μυθιστόρημα για τον κινηματογράφο, υπό την επίβλεψη της Searchlight Pictures.

Όσον αφορά την παραγωγή, η Άλισον Όουλ και η Ντέμπρα Χέιγουόρντ θα είναι υπεύθυνες μέσω της Monumental Pictures, ενώ η BBC Films συγχρηματοδοτεί την ταινία, τα γυρίσματα της οποίας δεν έχουν ακόμη αρχίσει.

Πηγή: ΑΠΕ

Διάβασε ακόμη