Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Η παράσταση σύγχρονου χορού “Wash  Off” στη Λευκωσία

Μία “προσωπική εξομολόγηση” από την Fibre Performing Arts.

H ομάδα Fiber Performing Arts, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού Κύπρου – Πρόγραμμα ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, παρουσιάζει τις παραστάσεις σύγχρονου χορού με τίτλο “Wash off’’. Οι παραστάσεις θα φιλοξενηθούν στον “μικρό παράδεισο” και εναλλακτικό χώρο του Gardens of The Future  στην Λευκωσία στις 13, 19 και 20 Νοέμβριου, με διπλές παραστάσεις στις 6μμ και στις 8.30μμ.

Διάβασε ακόμη – Σταύρη Καλοπετρίδου: Η ταλαντούχα χορογράφος της παράστασης “Sender”, στη Madame Figaro

Διάβασε ακόμη – ​“Wash Room”: Μια παράσταση σύγχρονου χορού από την ομάδα της Fibre Performing Arts

Πρόκειται για μία συνέχεια των παραστάσεων που πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων της Larnaca Biennale 2021 τον περασμένο Νοέμβριο, όπου η Fibre Performing Arts παρουσίασε μια σειρά από side specific performances, σε διαφόρους δημοσίους χώρους της Λάρνακας με τον τίτλο “Wash  Away”. Στη συνέχεια τροποποιήθηκαν και παρουσιάστηκαν σε μια πιο ολοκληρωμένη τους μορφή στις παραστάσεις με τίτλο “Wash Room”.

Οι παραστάσεις “Wash Off”

Μέσα από αυτές τις παραστάσεις, η ομάδα Fibre Performing Arts, θα έχει την ευκαιρία να μοιραστεί με το κοινό, την δική της καλλιτεχνική προσέγγιση όσον αφορά το θέμα της ενδοσκόπησης και της “προσωπικής εξομολόγησης” και να “ξεπλύνουν”, “να ξεβάψουν”, να “καθαρίσουν” και να εκφράσουν, εικόνες, μνήμες, συναισθήματα και μυστικά.

Σημείωση της χορογράφου, Σταύρης Καλοπετρίδου:

”Η στιγμή της ημέρας που χαλαρώνουν τα πάντα…Αφήνομαι, Αναπνέω. Αναπνέω; Μ´ακούς;…Εκεί όπου μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα γυμνή, κυριολεκτικά και μεταφορικά…”. Την ώρα που πέφτει το νερό καθαρίζουν όλα..Πλένοντας το σώμα μου καθαρίζω την ψυχή μου! Αλήθεια σου λέω..Ξεβάφουν όλα! Οι σκέψεις μου, τα μάτια μου…ένα κομμάτι μου. Καθαρίζω, κάθαρση, φροντίζω, πνίγω, αγγίζω, εκφράζω, ομολογώ, αποδέχομαι..αηδιάζω, αδειάζω, παραιτούμαι ,ξεφεύγω..”

Συντελεστές: Ερμηνεύουν: Σταύρη Καλοπετρίδου, Πολίνα Σταμπόλη, Σωτήρης Σωτηρίου, Εστέλα Τεμπριώτη, ‘Ελενα Φλουρή, Άντρια Χρίστου. Χορογραφική επιμέλεια , έρευνα και σύλληψη :Σταύρη Καλοπετρίδου. Χορογραφίες: Fibre Performing Arts, Κείμενο/Λόγος: Εστέλα Τεμπριώτη, Σκηνογράφος/Ενδυματολόγος: Stavri Papa, Σύνθεση πρωτότυπής Μουσικής: ‘Εμιλη Τσιάνου, Music Editing: Έλενα Φλουρή, Εκτέλεση παραγωγής: Stavri Papa, Τεχνική επιμέλεια :Δώρος Νικολαίδη.

Info: https://goo.gl/maps/V29FrrQ6MZRheF7v8/, Διάρκεια: 1 ώρα

Εισιτήρια: https://www.fibreperformances.com, τηλ: 96436430

Φωτογραφίες/Teaser: Stavri Papa

Διάβασε ακόμη