Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024

Declutter: 8 πράγματα που πρέπει να ξεφορτωθείς

Για να δώσεις νέο αέρα στο χώρο σου.

Αν το σπίτι σου μοιάζει πάντα ακατάστατο μία είναι η λύση: Πάρ την απόφαση και ξεφορτώσου ό,τι δεν χρειάζεσαι. Αυτά είναι μερικά από τα αντικείμενα που σχεδόν όλοι έχουμε στο σπίτι μας, παρόλο που δεν έχουν καμία άλλη χρήση πέρα από τα πιάνουν χώρο και να μαζεύουν σκόνη. Πέταξέ τα ή, ακόμα καλύτερα, χάρισέ τα το συντομότερο δυνατό σε κάποιον που μπορεί να τα χρειάζεται.

Διάβασε ακόμη – Summer deco: 7 ιδέες για να φέρεις το καλοκαίρι στο σπίτι σου

Ακολουθούν 8 πράγματα που μπορείς να πετάξεις:

Το τεράστιο κουτί με τα μπλεγμένα καλώδια που δεν έχεις ιδέα από ποια συσκευή προέρχονται

Στη δική μου περίπτωση, δεν είναι απλώς ένα κουτί αλλά ένα ολόκληρο συρτάρι, αλλά υπάρχουν και χειρότερα: θα μπορούσαν να είναι σκορπισμένα σε ολόκληρο το σπίτι. Προσοχή: όταν πάρεις τη μεγάλη απόφαση, φρόντισε να τα βάλεις σε κάποιο κάδο ανακύκλωσης για ηλεκτρικές συσκευές (υπάρχουν σε Δήμους και μεγάλα καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών).

Όλη τη στοίβα με τα μενού των delivery και τους τηλεφωνικούς καταλόγους

Αφού όσες φορές χρειάστηκε να βρεις το τηλέφωνο του κινέζικου τα τελευταία χρόνια, το έψαξες στο Google -παραδέξου το. Τι τη χρειάζεσαι τόση χαρτούρα;

Εκείνες τις εξτρά κούπες και τα φλιτζάνια που έχεις στο ντουλάπι -εκτός από τα πέντε ή έξι το πολύ που συνήθως χρησιμοποιείς

Ναι, και εκείνη με τον Άγιο Βασίλη πάνω στο έλκηθρο. Δεν πρόκειται να τις χρησιμοποιήσεις ούτε φέτος.

Όλα είναι τα αξεσουάρ κουζίνας που δεν έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ (ούτε και πρόκειται)

Όπως τον κόφτη για το καρπούζι ή εκείνο το σκεύος που ψήνει το κοτόπουλο όρθιο, τη φόρμα για μάφινς σε σχήμα πασχαλίτσας και οπωσδήποτε εκείνη τη βαφλιέρα που μαζεύει αράχνες μέσα στο κουτί πάνω από τα ντουλάπια της κουζίνας. Περιορίσου σε αυτά που ανταποκρίνονται στις μαγειρικές σου δεξιότητες -δυο κατσαρόλες, ένα μπρίκι και 2 κουτάλες είναι μάλλον αρκετά.

Παλιά φωτογραφικά άλμπουμ χωρίς φωτογραφίες

Εκείνα που αγόρασες τότε που πρωτοπήρες ψηφιακή φωτογραφική μηχανή με σκοπό κάποια στιγμή να αρχίσεις να τυπώνεις και να κρατάς τις αγαπημένες φωτογραφίες σου. Αυτή η στιγμή δεν ήρθε ποτέ (και, όπως φαίνεται, ούτε θα έρθει στο μέλλον).

Επιτραπέζια παιχνίδια από τα οποία λείπουν κομμάτια

Ή κι αν δεν λείπουν κομμάτια αλλά έχεις να τα ανοίξεις όταν μαζεύεται η παρέα πάνω από πέντε χρόνια. Χάρισέ τα σε κανένα παιδάκι.

Παλιά σεντόνια

Πίστεψέ μας -δεν χρειάζεσαι περισσότερα από 2-3 σετ για κάθε κρεβάτι ή, άντε, τα διπλάσια εάν έχεις άλλα για το καλοκαίρι κι άλλα για το χειμώνα.

Δείγματα από σαμπουάν και ενυδατικές κρέμες

Όπου κι αν βρίσκονται στο συρτάρι του κομοδίνου, στο ντουλάπι του μπάνιου ή μέσα σε κάποια νεσεσέρ που σπάνια χρησιμοποιείς, βρες τα και πέταξέ τα. Έτσι κι αλλιώς, έχουν πιθανότατα λήξει.

Πηγή: Madame Figaro

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη