Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024

Γιατί οι γυναίκες μένουν μόνες τους;

Ένα φαινόμενο που είναι αρκετά συχνό.

Της Ελευθερίας Παπαδάκη

Με αφορμή την πρόσφατη ταινία “Ο απατεώνας του tinder” θέλω να αναφερθώ σε ένα φαινόμενο της εποχής το οποίο τείνει να αυξάνεται και να γίνεται ολοένα και μεγαλύτερο.

Βλέπεις γυναίκες όμορφες, επιτυχημένες και μορφωμένες που φαινομενικά τα έχουν όλα αλλά δεν έχουν το κυριότερο, την αγάπη και την αποδοχή ενός άντρα.

Οι γυναίκες αυτές δεν αναζητούν έναν άντρα να τους στηρίξει οικονομικά, να παντρευτούν ή να γαντζωθούν από πάνω του. Επιζητούν έναν άντρα για να τις στηρίξει στις δύσκολες στιγμές τους και να δημιουργήσουν μία όμορφη σχέση μαζί, κάτι τόσο απλό αλλά και τόσο αδύνατο!

Διάβασε ακόμη – Ήθελα μόνο ένα αντίο

Στις μέρες μας ολοένα και περισσότερες γυναίκες οι οποίες έχουν απογοητευτεί από την κατάσταση που επικρατεί γύρω τους καταφεύγουν στην αναζήτηση συντρόφου μέσω των εφαρμογών dating οι οποίες είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς αλλά και τους λύνει κατά κάποιο τρόπο τα χέρια αφού δεν χρειάζεται να κάνουν και πολλά πράγματα για να γνωρίσουν τον επόμενο σύντροφο τους παρά μόνο ένα κλικ.

Αυτό όσο απλό κι αν φαίνεται, τόσο δύσκολο μπορεί να γίνει ακόμα και επικίνδυνο.

Ας μην γελιόμαστε, τα social media είναι ψεύτικα, ένας κόσμος που ο καθένας προβάλλει μόνο τα θετικά στοιχεία και δείχνει πάντα επιτυχημένος, χωρίς κανένα πρόβλημα, κάτι που δεν είναι η πραγματικότητα τους.

Ο περισσότερος κόσμος προβάλλει μόνο τις χαρούμενες στιγμές και τα τέλεια σκηνικά δημιουργώντας στον άλλο που τα παρατηρεί ένα αίσθημα κατωτερότητας, ανασφάλειας και φόβου. Για αυτό καλό θα ήταν τα social να χρησιμοποιούνται με μέτρο και χρονοδιακόπτη.

Διάβασε ακόμη – Μην αφήνεις τον φόβο να σε πηγαίνει πίσω

Οι γυναίκες επιζητώντας τον έρωτα, την αγάπη και την συντροφικότητα πολλές φορές πέφτουν θύματα ανθρώπων οι οποίοι άλλα λένε και άλλα κάνουν, άλλα δείχνουν και άλλα είναι. Kαι όταν όλο αυτό τελειώνει όλο αυτό μένουν άδειες και μόνες κατηγορώντας τον εαυτό τους τι έκαναν λάθος χωρίς όμως επί της ουσίας να έχουν κάνει κάτι λάθος απλά οι επιλογές είναι περιορισμένες και οι αληθινοί άνθρωποι δεν βρίσκονται σε αυτές τις πλατφόρμες και εάν βρίσκονται θα αντιπροσωπεύουν το 5%.

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη