Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024

To θεατρικό έργο “Beat the Devil” συνεχίζεται στη Λεβέντειο Πινακοθήκη

To θεατρικό έργο “Beat the Devil” του David Hare συνεχίζεται στη Λεβέντειο Πινακοθήκη στη Λευκωσία κάθε Σάββατο και Κυριακή, από την Alpha Square. Ένας μονόλογος στην Aγγλική, για την περιπέτεια του συγγραφέα με τον κορωνοϊό και την άσκηση εξουσίας.

Ο David Hare υπήρξε από δύο φορές υποψήφιος για Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα, ενώ κατέχει BAFTA, Χρυσή Άρκτο και τα Βραβεία Λόρενς Ολίβιε, New York Drama Cristic’s Circle, Evening Standard, London Theatre Critics, Drama Desk και PEN/Pinter. 

Την ίδια μέρα που η Βρετανική κυβέρνηση έκανε επιτέλους την πρώτη από τις δύο αποφασιστικές παρεμβάσεις που οδήγησαν στο ύποπτα αργοπορημένο lockdown (Μάρτιος 2020), ο David Hare προσβλήθηκε από τον Covid-19. Τότε κανείς δε φαινόταν να ξέρει πολλά γι’ αυτό, και πολλοί γιατροί δεν είναι και πολύ σίγουροι ότι γνωρίζουν περισσότερα τώρα. Έχοντας υποφέρει από μια παρέλαση “τυχαίων” συμπτωμάτων, ο συγγραφέας θυμάται το παραλήρημα της αρρώστιας του, το οποίο μαζί με φόβο, όνειρο, ειλικρινή φαρμακευτική αγωγή και ανειλικρινή πολιτική, δημιουργούν ένα μονόλογο επείγουσας οργής και ισχύος. 

“Δεν έχω τις τύψεις του επιζώντα. Έχω την οργή του.”

“Θέλω να μου μιλάνε σα να είμαι παιδί. 

Στα παιδιά είναι που όλοι οι σεμνοί άνθρωποι λένε την αλήθεια.”

Ο Ανδρέας Αραούζος, επιστρέφοντας στην Αγγλική γλώσσα, υποδύεται τον (αυτοβιογραφικό) αυτό ήρωα του Hare, και τον παραδίδει σε πολύ μικρό αριθμό θεατών για κάθε παράσταση, μέσα σε μια βιβλιοθήκη-σαλόνι! Συν-σκηνοθετεί με τον Νίκο Μυλωνά, ο οποίος χειρίζεται ζωντανά κάμερες εντός της παράστασης, για να αποδοθεί η αίσθηση της “βασιλείας της οθόνης” στην καθημερινότητά μας! Ο Μυλωνάς σχεδιάζει επίσης τους φωτισμούς, ενώ την εικαστική επιμέλεια του “οικείου” αυτού χώρου ανέλαβε ο Λάκης Γενεθλής. 

Δύο παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 6.00 μμ και στις 7.30 μμ

Εισιτήρια €12 /tickethour.com.cy / 7777 7040 / ACS Courier 

Διάρκεια παράστασης: 45 λεπτά. Στην Αγγλική. 

Τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας σύμφωνα με το διάταγμα του Υπουργείου Υγείας.

Διάβασε ακόμη