Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Ένας σύντομος οδηγός αισιοδοξίας για το 2021

Τη νέα χρονιά σού αξίζει να τη δεις με μια πιο αισιόδοξη ματιά.

Ομολογουμένως το 2020 δεν  ήταν και από τις καλύτερες χρονιές. Ζήσαμε πρωτόγνωρα πράγματα, μα κυρίως είχαμε την εμπειρία της πανδημίας και του lockdown, που μας στέρησε την επαφή με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Για τη νέα χρονιά, ευχόμαστε τα πράγματα να είναι καλύτερα, να είμαστε υγιείς και να δούμε το 2021 με μια πιο αισιόδοξη ματιά. Όμως, πώς μπορούμε να δούμε το ποτήρι μισογεμάτο, από τη στιγμή που μάθαμε να το βλέπουμε μισοάδειο; Για αρχή, ακολούθησε τις πιο κάτω απλές συμβουλές και ίσως αποκτήσεις μια πιο αισιόδοξη ματιά για τον κόσμο και τη ζωή γενικότερα.

Ελπίδα για τα καλύτερα-Προετοιμασία για τα αρνητικά

Το να είσαι αισιόδοξη, δεν σημαίνει ότι δεν θα είσαι προετοιμασμένη για τα αρνητικά, που ίσως έρθουν στη ζωή σου. Όμως, μάθε από τον προηγούμενο χρόνο και μην ξεχνάς ότι ακόμη και ο πιο απαισιόδοξος άνθρωπος δεν μπορούσε να προβλέψει την πανδημία και το lockdown. Γι’ αυτό, καλύτερα να αντιμετωπίζεις την κάθε στιγμή ως μια θετική εμπειρία από την οποία θα μάθεις κάτι, όσο αρνητική κι αν είναι, για να είσαι προετοιμασμένος για το μέλλον καλύτερα. Σίγουρα, ξέρεις πώς θα αντιμετωπίσεις ένα ακόμη πιθανό lockdown, γιατί έμαθες από το προηγούμενο. Κι αυτή είναι μια αισιόδοξη σκέψη. Φυσικά, δεν υπάρχει κάτι κακό στο να προετοιμάσεις τον εαυτό σου για να μην είσαι ευάλωτη, όμως δεν είναι ανάγκη το αρνητικό να γίνει εμμονή.

Να θυμάσαι αυτά που έχουν σημασία

Ιδιαίτερα σε περιόδους έντονου άγχους, πάρε μια ανάσα και υπενθύμισε στον εαυτό σου τι είναι αυτό που έχει σημασία στη ζωή σου. Το άγχος, που βιώνει κάποιος στη ζωή του είναι και πηγή απαισιοδοξίας πολλές φορές. Έτσι, με τον πιο πάνω απλό τρόπο, θα μειώσεις το άγχος σου και θα δεις τον κόσμο πιο αισιόδοξα. Στο τέλος της ημέρας το σημαντικό είναι να αποκτήσεις τον έλεγχο της ζωής σου και να μην αφήσεις το άγχος να ορίσει εσένα και τις πράξεις σου.

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη