Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024

Έτσι θα αποκτήσεις αυτοπεποίθηση

H ειδικός στη γλώσσα του σώματος αποκαλύπτει

Πώς θα έχω αυτοπεποίθηση; Σύμφωνα με την ειδικό στη γλώσσα σώματος Tonya Reiman, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να δείχνεις πιο σίγουρη για τον εαυτό σου – ακόμη κι αν νιώθεις το εντελώς αντίθετο.

#1. Ίσιωσε το σώμα σου

Αυτό είναι προφανές. “Τυπικά, οι άνθρωποι που τους λείπει η αυτοπεποίθηση σκύβουν το σώμα και γέρνουν μπροστά τους ώμους”, εξηγεί η Reiman. “Ασυναίσθητα σκύβουμε προκειμένου να γίνουμε μικρότεροι και λιγότερο “εμφανείς””. Για να προσποιηθείς ότι νιώθεις μια χαρά με τον εαυτό σου, ίσιωσε το σώμα σου και βεβαιώσου ότι οι παλάμες σου είναι στραμμένες προς τα πίσω. Γιατί; Οι στραμμένες προς τα εμπρός παλάμες είναι ένα σημάδι παράδοσης, σύμφωνα με τη Reiman.

“Είναι δεδομένο πως η καλή στάση επικοινωνεί αυτοπεποίθηση και είναι το πρώτο που παρατηρείς σε έναν άνθρωπο, το ήξερες όμως ότι μπορεί και να σε βοηθήσει να νιώσεις καλύτερα;” επισημαίνει η ειδικός. “Όταν στέκεσαι ίσια, φτάνει περισσότερο οξυγόνο στον εγκέφαλο, το οποίο με τη σειρά του σε κάνει να νιώθεις πιο υγιής, πιο ζωντανή και βοηθά το σώμα να απαλλαγεί από τις τοξίνες”. Οπότε βγαίνεις έτσι κι αλλιώς κερδισμένη.

Διαάβασε ακομη – 7 συμβουλές υγείας για γυναίκες

#2. Χαμογέλασε

Μην υποτιμάς τη δύναμη ενός χαμόγελου. Η Reiman υποστηρίζει πως το χαμόγελο επικοινωνεί αυτοπεποίθηση και σε κάνει πιο ελκυστική. “Όταν βλέπεις κάποιον να χαμογελά προκαλείται μια χημική αντίδραση που μειώνει το στρες και ενισχύει τους νευροδιαβιβαστές της καλής διάθεσης στον εγκέφαλο” εξηγεί.

“Είναι μεταδοτικό και οι άλλοι δεν μπορούν παρά να ανταποδώσουν το χαμόγελο, οπότε επωφελείσαι κι εσύ από την ίδια θετική επίδραση”.

#3. Γείρε το κεφάλι σου

Σε μια πιο προσωπική περίσταση, όπως ένα ραντεβού, όπου θέλεις να φανείς με αυτοπεποίθηση αλλά και να βγάλεις στην επιφάνεια τον πιο ελκυστικό εαυτό σου, η Reiman συστήνει να διατηρείς οπτική επαφή, να σκύβεις λίγο μπροστά καθώς μιλάς, τα δάχτυλα των χεριών σου να είναι στραμμένα προς το μέρος του και να γέρνεις το κεφάλι σου λίγο προς τα αριστερά. Από την άλλη πλευρά, όταν σκύβεις το κεφάλι δεξιά στέλνεις το σήμα ότι είσαι άξια εμπιστοσύνης – κάτι που αξίζει να έχεις υπόψη σου στην επόμενη συνέντευξη για δουλειά, συμφωνείς;

#4. Χαλάρωσε το πρόσωπό σου

Μπορείς να καταλάβεις ότι κάποιος έχει άγχος και νευρικότητα από το πρόσωπό του, λέει η Reiman. “Τα σμιγμένα φρύδια, τα σφιγμένα δόντια και το κατεβασμένο πιγούνι μπορεί να σημαίνουν έλλειψη αυτοπεποίθησης”, επισημαίνει. Την επόμενη φορά που θα νιώθεις ιδιαίτερα αγχωμένη αλλά δεν θέλεις να το δείξεις, δώσε σημασία στο πρόσωπό σου – πάρε μια βαθιά ανάσα και προσπάθησε να χαλαρώσεις την έκφρασή σου. Η Reiman συμβουλεύει πως οι κοφτές, ρηχές ανάσες –συνήθως συνδυασμένες με μια βαθιά ανάσα, που σηματοδοτεί την ανάγκη ενός ανθρώπου να κατευνάσεις τη νευρικότητά σου. Είναι επίσης μια διέξοδος για το άγχος.

Διάβασε ακόμη – 5 διατροφικές συνήθειες που θα σου προσφέρουν επίπεδη κοιλιά

#5. Στέλνε αόρατα μηνύματα

Τα αόρατα μηνύματα που στέλνεις μπορεί να είναι εξίσου ισχυρά με τα ορατά. Η Reiman ισχυρίζεται πως η μυρωδιά είναι ένας βασικός παράγοντας έλξης, και μπορεί να σε κάνει να νιώσεις στη στιγμή περισσότερη αυτοπεποίθηση. “Νότες όπως η βανίλια, το κεχριμπάρι, το σανταλόξυλο και το musk δρουν ενισχύοντας τα άλλα αρώματα που φοράς, όπως π.χ. το άρωμα του αφρόλουτρου ή της κρέμας σώματος” εξηγεί.

Πηγή: Shape.gr

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη