Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

“WOMANIFESTO”: To πρώτο φιλμ-μανιφέστο ανάδειξης της γυναικείας καλλιτεχνικής φωνής, από την Έφη Σπύρου

Για τις γυναίκες καλλιτέχνες του σήμερα σε Ελλάδα και Κύπρο. 

“Επιχειρώντας την ανάδειξη της γυναικείας καλλιτεχνικής φωνής του σήμερα, προσκάλεσα δεκαπέντε γυναίκες δημιουργούς να γράψουν και να παρουσιάσουν το δικό τους μανιφέστο, δίνοντας για ένα λεπτό την δική τους φωνή on camera ως απάντηση στις προκλήσεις των καιρών μας,” αναφέρει η Έφη Σπύρου (σύλληψη και σκηνοθεσία).

Το WOMANIFESTO ξεκίνησε την παρθενική του κινηματογραφική παραγωγή στο Θερμοκήπιο Καλλωπιστικών Φυτών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών ως “WOMANIFESTO I”  και θα συνεχίσει την κινηματογράφηση περισσότερων μανιφέστο με στόχο την παρουσίαση 40 γυναικών δημιουργών που εργάζονται και εδρεύουν στην Ελλάδα και την Κύπρο, ως “WOMANIFESTO II”.

Η κινηματογράφηση του WOMANIFESTO II θα πραγματοποιηθεί στα μέσα του 2022 και θα παρουσιαστεί με το WOMANIFESTO I ως ενιαία προβολή στην Αθήνα το 2022-23.

Μακροπρόθεσμος στόχος είναι η δράση να λειτουργήσει ως πρόσκληση, πρόκληση για να μπορέσει να διευρυνθεί με την προσθήκη καλλιτεχνικών μανιφέστο από όλο τον κόσμο έτσι ώστε ο διάλογος να υπερβεί τα σύνορα και να μπορέσει να φτάσει ριζωματικά τα 360 λεπτά φιλμ, 360 καλλιτεχνικά μανιφέστο από γυναίκες δημιουργούς.

WOMANIFESTO I 

Καλλιτέχνιδες: Χρύσα Βαλσαμάκη, Μαρία Γιαγιάννου, Άγκατα Δαρλάση, Πωλίνα Κρεμαστά, Παυλίνα Μάρβιν, Μάρω Μιχαλακάκου, Ράνια Μπέλλου, Μυρτώ Ξανθοπούλου, Ευτυχία Παναγιώτου, Βαρβάρα Ρούσσου, Νεφέλη Σαρρή, Έλενα Τοπαλίδου, Μάρω Φασουλή, Τόνια Τζιρίτα Ζαχαράτου. Ambassador: Ξένια Λοιζίδου.

Φωτογραφία: Emma Louise Charalambous για την RUNONART / Αφίσα: Ηώ Χαβιάρα για την RUNONART

Διάβασε ακόμη