Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, 2022

H επιχειρηματίας Κάρλα Καλαϊτζιάν φτιάχνει σπιτικά Λάχματζουν

Με καταγωγή από τη Μικρά Ασία, η Κάρλα Καλαϊτζιάν προτείνει την αγαπημένη της σπεσιαλιτέ, που έμαθε από τους παππούδες της, και συνοδεύεται εύκολα με όλα τα φαγητά.

Χρόνος Προετοιμασίας: 90 λεπτά Χρόνος Ψησίματος: 30 λεπτά Για 24 άτομα

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

  • 1 πακέτο μαγιά
  • 1/4 ποτ. χλιαρό νερό
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • 5 ποτ. αλεύρι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 1 1/2 ποτ. νερό
- Advertisement -

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • 1 κιλό κιμά βοδινό ή αρνίσιο
  • 1 1/2 κιλό φρέσκες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 δέσμες μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 3 σκελίδες σκόρδο αλεσμένο
  • 3 κ.γλ. αλάτι
  • 1/2 κ.γλ. κόκκινο πιπέρι
  • 1/2 κ.γλ. μαύρο πιπέρι

ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ το χλιαρό νερό και βάζουμε τη μαγιά μαζί με τη ζάχαρη. Τα αφήνουμε για 2-3 λεπτά και έπειτα ανακατεύουμε το μείγμα και το αφήνουμε να φουσκώσει.

- Advertisement -

ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΜΠΟΛ βάζουμε το αλεύρι, το λάδι και το αλάτι μαζί με ένα ποτήρι νερό και τα ανακατεύουμε. Έπειτα ρίχνουμε το μείγμα της μαγιάς με τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Με τα χέρια ζυμώνουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή. Αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο νερό. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 30 λεπτά.

Διάβασε ακόμη – H Κωνσταντίνα Ευριπίδου μαγειρεύει αρνίσιο μπούτι στο φούρνο με σκόρδο και δενδρολίβανο

ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙ η ζύμη μας βάζουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση σε ένα μπολ. Τα ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε στην άκρη.

ΟΤΑΝ Η ΖΥΜΗ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ, τη χωρίζουμε σε 24 κυκλικά κομμάτια. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε ένα-ένα τα κομμάτια μας σε φύλλο, περίπου 7 ίντσες σε διάμετρο. Βάζουμε τα φύλλα μας σε ταψιά, στα οποία έχουμε τοποθετήσει αντικολλητικό χαρτί, και πάνω στα φύλλα μας βάζουμε στο καθένα ένα λεπτό στρώμα από τη γέμιση. Πατάμε τη γέμιση στο φύλλο με ένα κουτάλι να απλώσει παντού εκτός από το 1/2 εκατοστό στην περίμετρο.

ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 190οC για περίπου 30 λεπτά.

Tip: Για επιπλέον γεύση στον κιμά, βάζουμε ένα κουτάλι της σούπας σάλτσα ντομάτας και ένα κουτάλι κόκκινο πιπέρι. Μπορούμε να σερβίρουμε τα λαχματζούν με λεμόνι.

Cooking with Love/ Madame Figaro

Διάβασε ακόμη