Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024

AstroBank: Στηρίζει για 14η συνεχή χρονιά την Europa Donna Κύπρου

Πώς η ιστορία που συνδέει τους δύο οργανισμούς στέλνει το μήνυμα ότι “Όλοι Μαζί μπορούμε”.

Μια πορεία “λουσμένη” στο ροζ. Μια πορεία που τιμά κάθε γυναίκα που πάλεψε με τον καρκίνο και κέρδισε τη μάχη. Την ίδια στιγμή, αποτίνει φόρο τιμής σε όσες πάλεψαν και δεν τα κατάφεραν. Φιγούρες: ροζ, άσπρες, γαλάζιες. Κάθε μια από αυτές, μια ανθρώπινη ιστορία. Πηγή δύναμης και ελπίδας συνυφασμένη με τον αγώνα ενάντια στην ασθένεια. Άρρηκτα συνδεδεμένη όμως και με τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των ασθενών για αναβαθμισμένη ολιστική φροντίδα, για το δικαίωμα στη λήθη, για τη διάχυση, παντού, του μηνύματος της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης.

Η Πορεία με τις Ροζ Φιγούρες πραγματοποιείται φέτος στις 7 Οκτωβρίου 2023. AstroBank και Europa Donna Κύπρου ανανεώνουν το ετήσιό τους ραντεβού για 14η χρονιά και με χιλιάδες κόσμου πορεύονται προς νέες διεκδικήσεις.

Για την AstroΒank η Πορεία με τις Ροζ Φιγούρες δεν αποτελεί απλώς μια πράξη εταιρικής προσφοράς. Είναι Πορεία προς την ανθρωπιά, τον εθελοντισμό, την ενσυναίσθηση. Είναι οι διεκδικήσεις, οι αγώνες, οι νίκες που κερδήθηκαν για τους ασθενείς. Είναι η τρανή απόδειξη ότι “ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ”, όπως είναι και το μήνυμα που στέλνουμε.

Ένα ρολόι, μια διαδρομή…

Δεκατέσσερα χρόνια πριν, ένα ρολόι υπήρξε η αφορμή για το ξεκίνημα της συνεργασίας για την Πορεία με τις Ροζ Φιγούρες. Ένα ακριβό ρολόι, το οποίο κερδήθηκε από την AstroΒank στο πλαίσιο ενός διαγωνισμού και το οποίο αξιοποιήθηκε για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Διοργανώθηκε τότε ένα φιλανθρωπικό δείπνο, με έναν τυχερό να διεκδικεί και να κερδίζει το ρολόι, που απέφερε έσοδα πολλαπλάσια της αξίας του. Το ποσό που συγκεντρώθηκε, αξιοποιήθηκε στη συνέχεια για την αγορά περουκών και στηθόδεσμων που διανεμήθηκαν σε γυναίκες που πάλευαν με τον καρκίνο του μαστού.

Το 2009 AstroΒank και Europa Donna Κύπρου ένωσαν δυνάμεις και διεκδίκησαν στην πρώτη τους κοινή Πορεία, μαζί με άλλα 200-300 άτομα που συμμετείχαν, τη δημιουργία εξειδικευμένου Κέντρου Μαστού. Η προσπάθεια να ακουστεί το μήνυμα της εκδήλωσης σε κάθε γωνιά του νησιού, απέδωσε καρπούς. Το 2016 δημιουργήθηκε το πρώτο εξειδικευμένο Κέντρο Μαστού στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, μέσω του οποίου παρέχεται η δυνατότητα μείωσης στις ανθρώπινες απώλειες μέχρι και 30%, ενώ επιτεύχθηκε και ο διαχρονικός στόχος για εξατομικευμένη θεραπεία.

Το ρολόι συνεχίζει να “γράφει” 14 χρόνια κοινής πορείας, κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης ανάμεσα στην AstroΒank και τη Europa Donna. Μπορεί να μεσολάβησαν πολλά από το 2009. Κοινωνικά γεγονότα, αλλαγές που ανέτρεψαν την καθημερινότητα, τον τρόπο ζωής μας, ακόμη και το οικονομικό περιβάλλον στο οποίο ζούμε. H βούληση όμως, της Τράπεζας να στέκεται εμπράκτως δίπλα στη Europa Donna Κύπρου, στηρίζοντας το έργο της και την  προσφορά της στην κοινωνία, παραμένει αναλλοίωτη.

Η στήριξη της Europa Donna καθώς και της κάθε γυναίκας ξεχωριστά αποτελεί πλέον μέρος της κουλτούρας και καθοδηγεί κάθε πτυχή της λειτουργίας της AstroΒank, αλλά και στάση ζωής για το σύνολο του προσωπικού της Τράπεζας. Mε κάθε δυνατό τρόπο και με αυθεντική έγνοια, πορευόμαστε μαζί, για το κοινό καλό και για να διασφαλιστεί μια καλύτερη ποιότητα ζωής στους ασθενείς. Σχεδόν κάθε σπίτι έχει την εμπειρία του καρκίνου και ο καθένας μπορεί να κατανοήσει τις δυσκολίες που βιώνει μια οικογένεια, όταν ένα μέλος της βρεθεί αντιμέτωπο με την ασθένεια. Διόλου τυχαία, τα μέλη του προσωπικού της AstroΒank αγκαλιάζουν με θέρμη κάθε χρόνο την Πορεία με τις Ροζ Φιγούρες, συμβάλλοντας ενεργά στην προετοιμασία και στην υλοποίησή της, αλλά και σε όλες τις σχετικές εκδηλώσεις. Αδιαμφισβήτητα, η πορεία με τις Ροζ Φιγούρες αποτελεί σημείο αναφοράς στην κοινωνική προσφορά της AstroΒank προς την τοπική κοινωνία.

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη μορφή της ασθένειας για τις γυναίκες. Στην Κύπρο το 2022 διαγνώστηκαν 708 νέα περιστατικά σε γυναίκες και τρία σε άντρες, ενώ καταγράφηκαν 184 νέα περιστατικά γυναικολογικού καρκίνου.

Οι αριθμοί καθιστούν ξεκάθαρο ότι ο εφησυχασμός είναι απαγορευτικός. Ωστόσο, κατά γενική ομολογία έγιναν σημαντικά βήματα τα τελευταία χρόνια σε επίπεδο ενημέρωσης, πρόληψης, αλλά και σε επίπεδο της εξειδίκευσης και της θεραπείας του καρκίνου του μαστού και του γυναικολογικού καρκίνου. Η συνεργασία της AstroBank με τη Europa Donna ήταν καθοριστική προς αυτήν την κατεύθυνση.

Πορεύομαστε μαζί στις 7 Οκτωβρίου

Φέτος η Πορεία με τις Ροζ Φιγούρες θα  πραγματοποιηθεί στις 7 Οκτωβρίου 2023 και όπως και πέρυσι, τελεί υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κας Στέλλας Κυριακίδου.

Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος, η Πορεία επικεντρώνεται στη νομική κατοχύρωση του “Δικαιώματος στη Λήθη” (The right to be forgotten). Στόχος είναι να αναγνωριστεί το αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ατόμου µε εμπειρία καρκίνου, να προχωρήσει στη ζωή του, χωρίς διακρίσεις, έχοντας πρόσβαση σε ασφαλιστικές καλύψεις και χρηματοπιστωτικές διευκολύνσεις.

Η Πορεία θα ξεκινήσει από την πλατεία Ελευθερίας στις 5 το απόγευμα και θα καταλήξει στα κεντρικά γραφεία της AstroBank όπου θα γίνει συμβολική τοποθέτηση των Ροζ Φιγούρων.

Ελάτε να περπατήσουμε μαζί και να ενώσουμε τις φωνές μας!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

Διάβασε ακόμη