Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

GirlfriendGPT: Η νέα εφαρμογή που ‘κλωνοποιεί’ συντρόφους

Προγραμματιστής δημιούργησε μία εικονική εκδοχή της συντρόφου του μέσω τεχνητής νοημοσύνης.

Ο ίδιος, μάλιστα, είχε επιχειρήσει και στο παρελθόν κάτι παρόμοιο, δημιουργώντας μία εικονική Karen και έναν εικονικό gym bro, όμως η αξιολόγησή τους ήταν ιδιαίτερα δύσκολη. Από την άλλη, συγκατοικώντας και έχοντας εύκαιρη την κοπέλα του 24/7 μπορούσε εύκολα να συγκρίνει τις απαντήσεις του bot με αυτές της Sacha, και έτσι να έχει μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα για το πόσο ρεαλιστική είναι η εικονική εκδοχή της.

Το GirlfriendGPT πρόκειται για ένα έργο ανοιχτού κώδικα, το οποίο επιτρέπει σε άλλους να το προσαρμόσουν με τις μοναδικές προσωπικότητες των συντρόφων τους.

Αυτό θα μπορούσε τελικά να οδηγήσει σε έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι θα έχουν δύο εκδοχές των συντρόφων τους με τους οποίους αλληλεπιδρούν, ή, τελικά, έναν ενιαίο ψηφιακό “σύντροφο”. Μόνο εμείς το βρίσκουμε τρομακτικό;

Όπως και να έχει, ορισμένες πτυχές του εγχειρήματος είναι ακόμη σε εξέλιξη. Ο Cailliau δήλωσε ότι η φωνή δεν ακούγεται ακριβώς όπως της συντρόφου του παρά το γεγονός ότι έχει εκπαιδευτεί σε βίντεο της από το YouTube και σε προσαρμοσμένες ηχογραφήσεις φωνής.

Αντίστοιχα, και το εργαλείο δημιουργίας selfie δε λειτουργεί σωστά, όπως αποδεικνύει η φωτογραφία που δημοσίευσε ο δημιουργός του GirlfriendGPT στο Twitter.

Πηγή: esquire.gr

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη