Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Με τη ταινία “Μήλα” του Χρ. Νίκου η Ελλάδα στα Όσκαρ

Κατατάσσεται από τον ξένο τύπο ανάμεσα στα φαβορί για την τελική πεντάδα.

Μετά από διεξοδική συζήτηση, η Επιτροπή την οποία συγκρότησε το Ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού για το σκοπό αυτό επέλεξε κατά πλειοψηφία την ταινία μυθοπλασίας “Μήλα” του σκηνοθέτη Χρήστου Νίκου: Η συγκεκριμένη ταινία επελέγη για την καλή φωτογραφία, την οικουμενικότητα και την επικαιρότητα του θέματος που τη διακρίνει.

Η ταινία μας μεταφέρει σε μια δυστοπική πόλη όπου μια αναπάντεχη επιδημία προκαλεί ξαφνική αμνησία στους κατοίκους. Ο πρωταγωνιστής (Άρης Σερβετάλης), ένας άντρας γύρω στα 40, ακολουθεί ένα πρόγραμμα αποκατάστασης που έχει ειδικά σχεδιαστεί για να μπορέσει κάποιος με αμνησία να οργανώσει μια καινούργια ζωή. Στο πλαίσιο του προγράμματος ακολουθεί καθημερινά ηχογραφημένες από τους γιατρούς αποστολές τις οποίες φωτογραφίζει ως αποδεικτικό στοιχείο ότι τις έχει ολοκληρώσει. Στο ίδιο πρόγραμμα θα συναντήσει μια γυναίκα (Σοφία Γεωργοβασίλη) που προσπαθεί επίσης να δημιουργήσει καινούριες αναμνήσεις.

Η ταινία συμμετείχε στο διαγωνιστικό μέρος του 77ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και εντυπωσίασε την πρόεδρο της επιτροπής Cate Blanchett η οποία έχει αναλάβει να την προωθήσει στο εξωτερικό μέσω της εταιρείας παραγωγής της.

Πρωταγωνιστούν: Αρης Σερβετάλης, Σοφία Γεωργοβασίλη, Αννα Καλαϊτζίδου, Αργύρης Μπακιρτζής, Κώστας Λάσκος, Μπάμπης Μακρίδης, Κώστας Ξυκομηνός, Κίμωνας Φιορέττος, Νότα Τσερνιάφκσι και Αλεξάνδρα Αϊδίνη.

Πηγή: Madame Figaro

Διάβασε ακόμη