Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023

Ιβριδική εργασία: Γιατί οι κύπριοι προτιμούν αυτή τη μορφή εργασίας

Τι αποκαλύπτει νέα έρευνα;

Το 74,5% των επισκεπτών του Cyprus Career Expo δήλωσαν ότι η επιθυμητή μορφή εργασίας είναι συνδυασμός σπίτι – γραφείο αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας που είναι μεταξύ των συνδιοργανωτών του Cyprus Career Expo, που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στις 7 Απριλίου.
 
Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας το 50,7% των εργαζομένων δηλώνει ότι θα συνέχιζαν να εργάζονται από το σπίτι ακόμα και μετά την πανδημία, αν τους δινόταν η ευκαιρία. Σύμφωνα με το αποτέλεσμα γκάλοπ, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Cyprus Career Expo (CCE), το συντριπτικό ποσοστό  του 74,5% δηλώνει ότι η ιδανική μορφή εργασίας ανεξαρτήτως πανδημίας είναι η υβριδική, η οποία συνδυάζει εργασία από το σπίτι και από το γραφείο.
 

 Στα σχετικά γκάλοπ, οι συμμετέχοντες δήλωσαν επίσης ότι σημαντικότεροι παράγοντες για επιλογή εργασίας είναι οι συνάδελφοι και το φιλικό περιβάλλον (45,3%), η ευελιξία μεταξύ προσωπικής – εργασιακής ζωής (42,3%) και όχι τόσο ο ικανοποιητικός μισθός (12,4%). Απάντησαν επίσης ότι αυτό που κάνει ένα διευθυντικό στέλεχος επιτυχημένο είναι οι ηγετικές του δεξιότητες (38,1%), δευτερευόντως οι δεξιότητες συντονισμού και η δυνατότητά του να παραμένει αφοσιωμένο (36%) και κατά τρίτο το επίπεδο ενσυναίσθησής του (25,9%).
 
Oι συμμετέχοντες ανέφεραν ότι κατά τη διαδικασία εξεύρεσης εργασίας, αυτό που τους δυσκολεύει περισσότερο είναι η έλλειψη θέσεων εργασίας (42,6%), η φάση της διαπραγμάτευσης των όρων εργασίας τους (25,4%), η διαδικασία υποβολής αίτησης (24,6%) και η ενημέρωση του περιεχομένου του βιογραφικού τους σημειώματος (7,4%).


Πηγή: ΚΥΠΕ

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη