Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

“Her Odyssey”: Η ατομική έκθεση της Κύπριας εικαστικού Έλενας Τσιγαρίδου στην Alpha C.K. Art Gallery

Παρουσίαση της νέας σειράς έργων με τίτλο “Her Odyssey”.

H ταλαντούχα Κύπρια εικαστικός Έλενα Τσιγαρίδου παρουσιάζει τη νέα σειρά έργων της υπό τον τίτλο “Her Odyssey” την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου στις 7:00μμ, στην Alpha C.K. Gallery.

Σε αυτή την έκθεση η εικαστικός Έλενα Τσιγαρίδου μας προσκαλεί να συνταξιδέψουμε μαζί της στην ατομική της έκθεση Her Odyssey. Μέσα από συμβολισμούς και παραλληλισμούς η εικαστικός μετενσαρκώνει τη γυναίκα από καρτερική Πηνελόπη σε δρώσα Οδύσσεια. Οι σταθμοί του ταξιδιού της αποτελούν τη δική της κατάθεση, ένα ψυχογράφημα μέσα από το οποίο ο θεατής εναλλάσσει ρόλους και από παρατηρητής γίνεται με τη σειρά του πρωταγωνιστής. Ο πλουραλισμός του ταξιδιού αποδίδεται περίτεχνα μέσα από τη σκόπιμη εναλλαγή της χρωματικής παλέτας, του πλαισίου αλλά και της τεχνοτροπίας των έργων.

Έλενα Τσιγαρίδου

Η Έλενα Τσιγαρίδου γεννήθηκε στη Λευκωσία. Σπούδασε τέχνη στην Academia di Belle Arti της Ρώμης. Έργα της φιλοξενήθηκαν σε πολλές εκθέσεις στην Κύπρο, την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και το Ντουμπάι ενώ πολλά από αυτά ανήκουν πλέον σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές στην Κύπρο, τις ΗΠΑ, το Βέλγιο, την Ιταλία και την Ελλάδα, όπως, μεταξύ άλλων, το Μουσείο Φρυσίρα στην Αθήνα. Έχει λάβει το πρώτο βραβείο ζωγραφικής του Ιδρύματος Τηλέμαχου Κάνθου και το πρώτο βραβείο χαρακτικής του Ιδρύματος Τηλέμαχου Κάνθου.

Εγκαίνια έκθεσης: Παρασκευή 22 Οκτωβρίου, 19:00.

Διάρκεια έκθεσης: έως και τις 6 Νοεμβρίου 2021

Info: τηλ.: 22751325, [email protected]

Διάβασε ακόμη