Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024

Αυτό είναι το Pantone χρώμα της χρονιάς για το 2023 

Πρόκειται για μία “αντισυμβατική” αλλά σοφιστικέ απόχρωση.

Της Νικόλ Ζένιου

Μετά το Very Peri που ήταν η απόχρωση της χρονιάς του 2022, η απόχρωση για το 2023 ακούει στο όνομα Viva Magenta και πρόκειται για μια ζωντανή και αποχρωματισμένη απόχρωση του βυσσινί κόκκινου – που θα μπορούσε να έχει προκύψει από μία ανάμειξη του Valentino Pink PP και του Valentino Red.

Διάβασε ακόμη – Very Peri: 6 δημιουργίες από Κύπριους σχεδιαστές στην απόχρωση της χρονιάς

Διανύοντας τώρα την 23η χρονιά επιλογής του ετήσιου χρώματος, το Ινστιτούτο Pantone εξέτασε την επίθεση των προκλήσεων που αντιμετώπισαν οι άνθρωποι τα τελευταία χρόνια, όπως η πανδημία COVID-19, και το πώς διαμόρφωσαν την προοπτική, τις αξίες και τις συμπεριφορές για την εύρεση του χρώματος για το 2023.

Πρόκειται λοιπόν για μία “αντισυμβατική” απόχρωση μιας και το PANTONE 18-1750 Viva Magenta είναι ένα χρώμα που μιλάει για τη δύναμη και τη ζωτικότητα που απαιτούνται για τη σφυρηλάτηση ενός πιο θετικού μέλλοντος.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marie Claire Arabia (@marieclairearabia)

Όπως δήλωσε και ο Laurie Pressman, Vice President της Pantone Color Institute στην Vogue: “Είναι ένα αντισυμβατικό χρώμα, σε μια αντισυμβατική εποχή”.  

Εκτός από αντισυμβατική, η απόχρωση Viva Magenta είναι άκρως σοφιστικέ και προσφέρεται για κομψά, τολμηρά σύνολα. Μάλιστα έχει φορεθεί ήδη σε εξώφυλλο της Vogue από την Jennifer Lopez.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo)

Διάβασε ακόμη