Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Ο Alessandro Michele είναι ο νέος δημιουργικός διευθυντής του οίκου Valentino

Ο διορισμός βάζει τέλος σε 14 μήνες εικασιών σχετικά με το πού θα επανεμφανιστεί ο Michele μετά την αποχώρησή του από την Gucci.

Tης Χριστίνας Πολυκάρπου

Ο Alessandro Michele είναι ο νέος δημιουργικός διευθυντής του Valentino. Η πρώτη μέρα του σχεδιαστή στον οίκο υψηλής ραπτικής της Ρώμης θα είναι την ερχόμενη Τρίτη, 2 Απριλίου. Η πρώτη του συλλογή υπό τη σημαία του Valentino θα είναι η Άνοιξη/Καλοκαίρι 2025: Σύμφωνα με τα τρέχοντα σχέδια, θα αποκαλυφθεί κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, σε ένα σόου που θα είναι το πιο αναμενόμενο της σεζόν.

Διάβασε ακόμη – Pierpaolo Piccioli: Αποχώρησε από τον οίκο Valentino μετά από 25 χρόνια

“Είναι μια απίστευτη τιμή”, δήλωσε ο Michele για τον διορισμό του σε σημερινή δήλωσή του. Και πρόσθεσε: “Αισθάνομαι την απέραντη χαρά και την τεράστια ευθύνη να ενταχθώ σε έναν Maison de Couture που έχει χαραγμένη τη λέξη “ομορφιά” σε μια συλλογική ιστορία φτιαγμένη από ξεχωριστή κομψότητα, φινέτσα και εξαιρετική χάρη”.

Να θυμίσουμε ότι ο Pierpaolo Piccioli έπειτα από 25 χρόνια πορείας στον, Valentino εκ των οποίων τα 16 βρίσκεται στη θέση του creative director (μαζί με την Chiuri από το 2008 έως το 2016 κι έπειτα μόνος) αποχώρισε πριν λίγες ημέρες από τον οίκο.

Φωτογραφίες: Instagram/ @alessandro_michele

Διάβασε ακόμη